Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

„Mardos a fájdalom és a düh” – megrázó interjú a veronai buszbaleset túlélőjével

Emberek életét megmenteni, annál nincsen nagyobb teljesítmény – fogalmazott a műsor elején Krug Emília, amire Vígh György csak annyit válaszolt, sok életet nem tudta megmenteni.

A testnevelő tanár két gyerekét vesztette el a veronai buszbalesetben.

Ahogy felidézte a tragédiát: először kicsi volt a tűz, és azt mondogatta a tanulóknak a csoport egyik vezetőjeként, hogy ne essenek pánikba, mert akkor kevesebben menekülhetnek meg – mondta az atv műsorában.

„Mardos a fájdalom és a düh” – megrázó interjú a veronai buszbaleset túlélőjével
„Mardos a fájdalom és a düh” – megrázó interjú a veronai buszbaleset túlélőjével

Úgy emlékszik, hogy először kicsi volt a tűz. „Elkezdtem szólítani a gyerekeimet, a barátaimat, de nem jött válasz. Kinéztem, megláttam, hogy az egyik gyerek kirepült a buszból. Megpróbáltam neki segíteni, aztán visszamentem a buszba, nem voltam ott két-három percig, akkor felrobbant az üzemanyag-tartály, úgy égtem, mint a fáklya, akkor a busz mellett megláttam a feleségem, odarohantam hozzá, ő tőlem kapott lángot” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra Vígh György.

A testnevelő gyerekei is életüket vesztették a balesetben.

„Még az elején körbe futottam a buszt, és kérdeztem a kollégáimat, nem látták a gyerekeimet, de nem kaptam választ. Visszamentem a buszhoz, mert az egyik gyereknek beszorult lába, azt mondta, próbáltam kiemelni és ekkor robbant fel az üzemanyagtartály. Végül is rohangáltam össze vissza, de hát tehetetlen voltam” – mesélte.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el

...

Szólj hozzá