Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Mától kezdődik a kívánságok éjszakája. Érdemes lesz figyelni

Mától kezdődik a kívánságok éjszakája. Érdemes lesz figyelni


2015 augusztusában is látványos csillaghullás lesz. Igazán romantikus program a pároddal közösen nézni a hullócsillagokat! Várhatóan augusztusban újra látható lesz Perseidák meteorraj. Elindult a visszaszámlálás az év egyik leglátványosabb csillaghullásáig, az augusztusi Persesidák raj csúcsidőszakának érkezéséig. Csatlakozz te is az eseményhez, így nem maradsz le róla! 

A Perseidák általában augusztus közepére esik. Ilyenkor igazán romantikus program kifeküdni a mezőre és figyelni a hullócsillagokat, hiszen percenként átlag 1-2 “csillag” éri el a légkört.

A Perseidák meteorrajt “Szent Lőrinc könnyeinek” is szokták nevezni a 258 augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc “emlékére”.

A Perseidák néven ismert meteorraj igazán látványos. A meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel. Az átlagsebessége 59 km/s.Érdemes lesz 2015. augusztus 11-12.-e között figyelni az eget,
 hiszen a maximumot ekkora várhatjuk. Azonban már augusztus 10-től érdemes nézni figyelni, hiszen ilyenkor már felfedezhető lesz jó pár hullócsillag. A siker érdekében lehetőség szerint a városoktól távolabb érdemes nézni az eget. A lehető legjobb körpanorámát garantáló helyeken.

Különböző hiedelmek is ismertek a csillaghullás kapcsán. A legismertebb, amit mindenki tud, hogy ha hullócsillagot látunk, akkor kívánjunk valamit. Ha azt senkinek nem áruljuk el, akkor a kívánság teljesül egy éven belül. A legszórakoztatóbb hiedelem szerint a hullócsillagok a fényükkel a szüzességüket éppen elveszítő lányokat számolják össze.

 

Talán ez a hír is érdekelhet:

A nőket jobban megviseli a szakítás, állítják a brit kutatók

Egy terrorszervezet konkrét üzenetet küldött a briteknek. A célpont II. Erzsébet!

 

Forrás: kulturaonline.hu

Szólj hozzá