Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Még mindig gyurcsányozol?

Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy “na de Gyurcsány.” Akkor nézzük a tényeket!

leg_gyf.jpg

Az EBESZ megállapította, hogy a választás nem volt tisztességes. Ilyenre nem volt példa az Európai Unió történetében. A Kúria néhány helyen csalást állapított meg. Ilyen sem volt az Európai Unió történetében. Mi lett volna, ha valóban minden körzetet megvizsgáltak volna? Ne csináljunk már úgy, kedves megmondó emberek, mintha egy sima választás zajlott volna, normális médiaviszonyok között! Győzött a Fidesz, tessék hazamenni? Nincs itt semmi látnivaló?

És akkor amit látunk az újra feltörő, de egyre szánalmasabb gyurcsányozás mögött:

gyf_listavezeto.jpeg

1. Gyurcsány a hibás, mert az agyon ajnározott, mindenféle szavazási útmutatókban kedvezményezett Jobbik egyetlen egyéni körzetet nyert és megbukott a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje?

2. Gyurcsány a hibás, mert az LMP kevesebb szavazatot kapott, mint 2010-ben, amikor először jutottak az országgyűlésbe, pedig 101 helyen indultak?

3. Gyurcsány a hibás, hogy az LMP nem viszonozta a DK visszalépését az LMP javára, és Szél Bernadett a teljes ellenzék által támogatva sem tudott nyerni?

4. Gyurcsány a hibás, mert a 2010-es LMP-frakcióból ma már senki sem ül az új frakcióban?

5. Gyurcsány a hibás, mert az MSZP minden idők leggyengébb eredményét produkálta?

6. Gyurcsány a hibás, mert az MSZP 2014-es 29 képviselőjéből 20 maradt egy immár közös listáról, importált miniszterelnök-jelölttel, és a 20-ból 5 azonnal új frakciót alapított? Tehát 29 helyett maradt 15… A fele a 2014-es eredménynek…

7. Gyurcsány a hibás, hogy az MSZP Gyurcsány távozása óta most készül ötödik elnököt választani, és közben volt három miniszterelnök-jelöltjük, akik közül senki sem nyert, sőt az egyik a választásig sem jutott el?

8. Gyurcsány a hibás, hogy az Együtt, amelynek elnökét két éve még az ellenzék vezérének kiáltották ki, az 1 százalékot sem érte el?

9. Gyurcsány a hibás, hogy a Momentum, amelynek ugyanúgy két éve volt generációs alapon szervezett pártként bejutnia a Parlamentbe, mint anno a Fidesznek, de nekik ez nem sikerült?

A DK nyilván nem elégedett a választási eredményével, az önvizsgálatot ők sem úszhatják meg. De jelezzük: 63 helyen visszalépve, és vállalva, hogy 63 körzetben a két szavazólap egyikén a DK egyáltalán nem szerepel, szinte csoda, hogy bejutottak. Eddig 4 képviselőjük volt frakció nélkül. Most 9 van, frakcióval. Ez lenne a bukás?

Ha szabad kicsit cinikusnak lenni: Gyurcsánynál csak Karácsony Gergely volt ügyesebb, aki egy nulla százalékos pártból frakciót tudott csinálni az MSZP hátán. Igaz, a zuglói polgármesterre is szükség volt, hogy az MSZP egyáltalán így szerepeljen a Botka után itt hagyott romokon.

Summa summarum: a gyurcsányozás nem vezet sehova. A korlátoltak, és saját politikai bukásaikat elfedni akarók ócska játszótere. Akik ezt folytatják, mind Orbánt szolgálják akkor is, ha nem ez a céljuk.

 

Európakávézó

Szólj hozzá