Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kitálalt Varga Zsolt a pártjából kiábrándult fideszes

Besúgóhálózat, kamupályázatok, káderképzés és penetráns korrupció jellemzi a Nemzeti Együttműködés Rendszerét – írja le az uralkodó állapotokat egy a pártjában csalódott fideszes Varga Zsolt.

Megdöbbentő: kitálalt a pártjából kiábrándult fideszes
fotó: MTI

Egy csalódott jobboldali

Varga Zsolt, MDF-ből való távozása (2006) óta a Fidesz támogatója; a 2010-es kétharmados győzelem után, mint megbízható jobboldalit, el is halmozták különféle posztokkal. Így lett 2011-től négy évig a somogyi kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságának vezetője, majd később újabb két évig a társadalombiztosítási ás családtámogatási főosztály helyettes vezetője. Ez utóbbi posztjáról önként távozott; tervei szerint szociálpolitikusként folytatja munkáját.

Nem ilyen országot, nem ilyen vezetést képzelt el

A törvények, a szakmaiság hiánya és a zsigereket is lehálózó korrupció vette rá végül, hogy elmondja tapasztalatait a Magyar Narancsnak:

„Úgy gondoltam, a kétharmados felhatalmazás olyan erő, melyet jól kihasználva létre lehet hozni egy valóban jól működő országot. Aztán szép lassan megtapasztaltam, hogy nem Magyarország a fontos, hanem a párt, a személyek, a klientúra, a támogatók. A többi nem számít. Főként a 2014-es választások óta van ez így.”

Orbán hazudik – Egy beszédrészlet margójára
(fotó: internet)

Politikai aktivistákkal feltöltött közszféra

Varga szerint „politikai aktivistákkal töltik fel az állami szférát”, ahol már nem számít  semmiféle szakmaiság, pusztán az elkötelezettség.
A megyei és járási kormányhivatalok egyfajta káderfoglalkoztatóként funkcionálnak, ahol végzettség, vagy bármiféle szakmai kompetencia helyett megteszi az elegendő számú kopogtatócédula összegyűjtése is. Találni olyan gyermekvédelmi és szociális apparátust, ahol az ott dolgozók fele(!) nem rendelkezik szakirányú végzettséggel; ellenben találni köztük tornatanárt, vagy korábbi presszótulajdonost is.

Varga azt is elmesélte, a személyi és gazdasági kérdések különféle informális, folyosói beszélgetéseken való megvitatása mindennaposnak számít. Itt előre eldöntik a fontosabb kérdéseket, majd a látszat kedvéért ugyan írnak ki pályázatot, azonban mondani sem kell, általában kit/kiket hoznak ki győztesként. „Szerintem ez bőven kimeríti a befolyással üzérkedést” – állította.

„Hiszen az ilyen politikai kinevezettek erősen függenek a jótevőiktől, akik természetesen nem szégyellnek kérni is tőlük. Mégpedig elég komoly dolgokat.(…)Az éppen folyó telefonos kampány előtt  (szerk)  például az egyik megyei kormányhivatalban egy, hogy is mondjam, nem szakmai alapon ott dolgozó a (ahogy a )legutóbbi választások előtt simán lehívta a rendszerből a méltányossági nyugdíjban részesülők névsorát és adatait, s az aktivisták fel is keresték az érintetteket… Vagyis honnan vannak a nyugdíjaslisták?”

Jézusként ábrázolják Orbán Viktort
kép forrása: magyarnarancs művész: Tereskova

A büntetőjogi eljárás sem jelent problémát

A kellő párthűség fejében afölött is elnéznek, ha az embernek büntetőjogi eljárása van.

„Őket és a saját holdudvarhoz tartozókat mindenáron megvédik, támogatják, még akkor is, ha teljesen méltatlanok erre. Ha pedig mégis menthetetlen az elvtárs, megpróbálják más, de szintén jól fizető pozícióba helyezni. Akadnak klasszikus kádermentő, illetve kádertemető helyek, ilyenek például a szociális és gyermekvédelmi intézményfenntartók.”

Fideszes Korrupció itt, fideszes korrupció ott, fideszes korrupció mindenhol:

NAV, a korrupció melegágya

Korrupció!!! Németh Szilárd más szemében a szálkát

KORRUPCIÓ ELLENI TÜNTETÉS FELCSÚTON

Korrupció korlátok nélkül: Magyarország kimarad az Európai Ügyészségből

Holt Polt, hol nem Polt

Szólj hozzá