Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Megengedhetetlen: gyerekeink biztonságával manipulál, kelt hangulatot a kormány

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője volt a Hír TV vendége. Elmondta, hogy szerinte csak kampányfogás az egész honvédelmi akcióterv, mert ez nem ad valós biztonságot terrortámadások esetén.

Dúró Dóra, Jobbik
Megengedhetetlen: gyerekeink biztonságával manipulál, kelt hangulatot a kormány

Gyerekeink biztonságával manipulál, kelt hangulatot a kormány…

A probléma valós, de a kormány megoldása elégtelen. Apedagógusok már így is túlterheltek, az intézkedés pedig újabb adminisztrációs terhet jelentene, ugyanis a kormány szakemberek helyett pedagógusokkal írattatja meg, hogy mi a teendő terrortámadás esetén az óvodákban és az iskolákban – mondta Dúró Dóra a Hír TV reggeli műsorában.

Elmondta, hogy szerinte a gyerekek valós biztonságát az szolgálná, hogyha valós szakembereket vonnának be az ilyesféle tervek kidolgozására. Ami most folyik, az a Jobbikus politikus szerint csak politikai hangulatkeltés, és szükségtelen terheket zúdít az iskolákra és a pedagógusokra.

Dúró Dóra elmondta, a kormány nagy hirtelenjében kitalált ötlete, miszerint a pedagógusoknak kell esetleges terrortámadásokra felkészülve, intézkedési tervet elkészíteni, nem fogja segíteni a gyerekek biztonságát, és az egész csak egy kampányfogás a kormpánypárt által és az érintettek riogatását, félelemben tartását szolgálja. Az is szintén árulkodó és abszurd, hogy bár a középiskolákban ezek a tervek létre kell jöjjenek, az óvodákban és a felsőoktatási intézményekben az előírás nem teszi kötelezővé az ilyesféle tervek kidolgozását.

Szó esett arról, hogy hogyan tartatnák be ezeket a terveket.

Dúró szerint ez is kényes téma lehet, hiszen nem feltétlen sikerülhet egy ilyen új tervet betartatni és alkalmazni. Érdekes kérdés az is, hogy miért a pedagógusoknak kell ezeket a terveket elkészíteni, hiszen nekik ehhez a képzettségük nem elegendő és nem megfelelő. Dúró szerint inkább honvédelmi szakembereknek kellene kidolgozni a terveket, mert bár van egy központi, 34 oldalas tervezet, minden egyes intézménynek saját, egyéni protokollokat is létre kell hozni.A pedagógusok túlterheltségét fokozza Dúró szerint ez a kormányintézkedés.

Ráadásul a pedagógusok méltatlanul alulfizetettek az országban, ahhoz képest, hogy milyen fontos szerepük van a fiatal társadalom és így az ország jövőjének alakításában. Dúró Dóra a témával kapcsolatosan elmondta, a Jobbik álláspontja szerint a diplomás átlagbér szintjére kell emelni a pedagógusok fizetését, ugyanis mára elértéktelenedett az ő munkájuk, így nem is csoda, hogy hiányszakmává vált a tanítói és a tanári szakma.

Dúró kifejtette, a gyerekek biztonsága nyilvánvalóan mindenkinek fontos, de egy működőképes, valódi biztonságot nyújtó terv kidolgozásához megfelelő szakemberekre van szükség, nem pedig olyan politikai hangulatkeltésre alkalmas módszerekre, amit most a kormány csinál.

...

Szólj hozzá