Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

,,Megkínozták a 15 hónapos fiamat!” – brutális bánásmód Szombathelyen…

Orvosi empátiahiány a szombathelyi Markusovszky kórházban – A kórházi sztoriknak küldött levelet egy olvasó, Antal Szilvia aki, egy frissen szerzett tapasztalatról, 15 hónapos kisfiával a szombathelyi Markusovszky kórházban. Felhívjuk mindannyiuk figyelmét, hogy a történet több eleme is felkavaró, így csak erős idegzetűeknek ajánljuk a továbbolvasást. 

,,Megkínozták a 15 hónapos fiamat!" – brutális bánásmód Szombathelyen...
,,Megkínozták a 15 hónapos fiamat!" – brutális bánásmód Szombathelyen...

Október 9.-én voltunk [az orvos nevét eltávolítottuk – a szerk.] gyereksebésznél, Szombathelyen a Markusovszky kórház gyereksebészeti rendelőjében. A kisfiamnak nagyon enyhe hypospadiasis-a [Amikor a külső húgycsőnyílás nem a hímvessző végén található. – a szerk.] van ami miatt évente kell járni kontrollra.

Most 15 hónapos és eljött a kontroll ideje.

,,Megkínozták a 15 hónapos fiamat!” – brutális bánásmód Szombathelyen…

Úgy kezdődött hogy a doktor úr kesztyű nélkül nyúlt hozzá, hogy megvizsgálja. Majd mondta hogy minden rendben van a hypospadiasis-al de a fityma egy kicsit le van tapadva. És ezzel a lendülettel fogta, és kézzel lerántotta neki. A kisfiam egyből sikítani kezdett, de az orvos csak annyit mondott hogy ez csak egy picit fáj neki nem kell vele foglalkozni.

Eljöttünk, elvittük hamburgerezni, hátha jobb kedve lesz de egyre rosszabbul volt. Ez délután fél 3-kor volt. Mire hazaértünk már üvöltött a fájdalomtól. Aztán sikeresen elaltattuk, hátha utána jobb lesz. Mikor felkelt, pelenkát cseréltünk, amikor is láttuk hogy háromszorosára dagadt a fitymája.

Mondanom sem kell hogy milyen érzés a szülőknek látni, ahogy a kisgyerekük össze van görnyedve az ágyon és sikít a fájdalomtól. Azonnal rohantunk az ügyeletre, ahol már azonnal tudták mi a baj, mivel ennél az orvosnál nem ez az első eset sajnos. Fitymatúltengése lett és szó szerint vissza kellett nyomniuk a makkját hogy megmentsék a mütéttől.

Majd ki kellett tisztítaniuk, ugyanis elmondták, hogy az orvosnak valószínűleg koszos volt a keze amitől azonnal begyulladt a fitymája és tiszta genny és seb volt a makkja alatt, az orvos brutalitásának “köszönhetően” óriási fájdalmakat élt át.

Mikor lement a duzzanat és visszamentünk hogy megnézzék. Mutatták, hogy kb. 1 cm-es vastag sávban volt letapadva a bőre, ami most hegesedik. Az ügyeletes orvos elmondása szerint nem kicsit volt neki letapadva és ezt 2 éves koráig nem is szabadott volna és akkor is csak az erre megszabott szondával szabad.

A panaszt megtettem az orvos ellen, eddig nem kaptam választ.

Üdvözlettel:

Antal Szilvia, Szombathely”

Szólj hozzá