Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Megoldódni látszik a „csirkeválság”, a KFC egyoldalas közleményben kért bocsánatot

A múlt héten a KFC (Kentucky Fried Chicken) gyorsétterem-lánc kénytelen volt üzleteit bezárni, mert kifogyott a csirkéből… A cég újsághirdetésben bocsánatot kért a vendégeitől.

Megoldódni látszik a csirkeválság, a KFC egyoldalas közleményben kért bocsánatot
Hoppon maradt, éhes vendég a KFC zárt ajtaja előtt (Kép: internet)

Logisztikai problémák miatt nem kapott csirkehúst a KFC

Nagy-Britanniában kb. 900 éttermet működtet a KFC. Országszerte rengeteg üzletet bezártak, szám szerint 646-ot. A cégnek azért kellett a legtöbb üzletét bezárnia, mert gondok akadtak a szállítással. Voltak olyan éttermek ugyan kinyitottak, ám csak szűkített kínálattal vagy rövidített nyitva tartással álltak a vendégek rendelkezésére.

A KFC a múlt héten megvált a nagy-britanniai éttermeit addig ellátó, dél-afrikai központú Bidvest cégtől, és egy másik szállítmányozóval, a DHL-lel kötött szerződést. A DHL hétfői közleményében “működési szintű problémákkal” indokolta, hogy a KFC éttermeibe hiányosan, vagy késve érkeztek meg a csirkehús-szállítmányok. A cég közölte azt is, hogy sürgősséggel dolgozik a fennakadások elhárításán, és elnézést kért a fogyasztóktól.

Az állatvédők örültek a hírnek

A sült csirke szerelmesei teljesen összeomlottak, sok vendég állt tanácstalanul a KFC bezárt ajtói előtt. Akkor csak egy pár sorban tudatták, hogy csirkehiány miatt tart zárva az üzlet. A közösségi médiát elárasztották a dühös és csalódott posztok, de persze megjelentek a mémek is mindjárt. Meglepően sok állatvédő is megszólalt az eset kapcsán, és örömének adott hangot, hogy az üzletlánc ilyen helyzetbe került. Az állatvédők sokat támadják a KFC-t amiatt, hogy azokon a telepeken, ahonnan beszállíttatja a csirkéket az étterem, valóságos állatkínzás folyik. Szerintük a csirkék tartása borzalmas módon, levágásuk pedig brutálisan történik ezeken a telepeken. Az Egyesült Államokban nagy botrányt kavart egy nyilvánosságra került rejtett felvétel, ahol a dolgozók szórakozásból kínozták az állatokat. Ez a csirkevágóhíd 2004-ben elnyerte a KFC által adományozott „Év szállítója” díjat.

Tanulmányok kimutatták, hogy az eladott csirkék 92 százaléka ürülékkel szennyezett, és évente mintegy negyed millió ételmérgezéses megbetegedést okoz a baromfihús. Az Egyesült Királyságban minden nap kb. 2,5 millió csirkét vágnak le.

A törzsvendégek fellégezhetnek

A KFC teljes oldalas bocsánatkérést adott ki az ügyfeleknek, miután a üzletlánc szinte az egész országban kifogyott a csirkéből. A cég megpróbált egy kis humort is belevinni a helyzetbe. A Metro újság hátoldalán, a teljes oldalon egy üres üzlet képét láthatjuk, a cég logójának betűi pedig felcserélve: ’FCK’. Alatta a következő szöveg:

“Hatalmas bocsánatot kérünk ügyfeleinktől, különösen azoktól, akik feleslegesen utaztak, mert zárva voltunk. A KFC csapat tagjai és franchise partnereink fáradhatatlanul dolgoznak a helyzet javításán.”

A KFC azt ígéri a hét végére minden a régi kerékvágásba kerül. Addigra minden üzletükben teljes kínálattal és nyitva tartással várják vendégeiket.

...

Szólj hozzá