Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Megszületett a brit trón ötödik örököse

Katalin cambridge-i hercegnő kora reggel gépkocsival hajtatott a londoni Szt. Mary’s Kórházba. Elkísérte őt férje, Vilmos herceg is. Ahogy a királyi család korábban jelezte, a közösségi médián fogják bejelenteni az új trónörökös világra jöttét. A Kensington Palota – Vilmosék rezidenciája – 14.01 órakor a Twitteren jelentette be a nagy eseményt.

Megszületett a brit trón ötödik örököse
A sajtó, és lelkes polgárok tucatjai várták reggel óta a jó hírt a kózház bejáratánál (forrás: Twitter/KP)

Vilmosnak és Katalinnak a harmadik gyermekük fiú

A brit trón sorrendben immáron az ötödik örököse a cambridge-i hercegi pár harmadik gyermeke helyi idő szerint 11.01 órakor született meg. A Kensington Palota bejelentése szerint a gyermek is, és édesanyjuk is egészséges, és jól van.

A szülésnél jelen volt a büszke apa, Vilmos herceg is. A közösségi médián megjelent bejelentés hivatalos, de a királyi udvar minden bizonnyal követi a hagyományokat. Így várható, hogy a Buckingham Palota kapujában megjelenik az aranykeretes tábla, rajta a hivatalos bejelentéssel.

Vilmos és Katalin újszülött fiúk II. Erzsébet királynő hatodik dédunokája. Érdekesség, hogy a brit királyi családban “csak” két utód születik. Ezt szárnyalta túl a cambridge-i hercegi pár.

A brit trónt II. Erzsébet után Károly, walesi herceg örökli, utána Vilmos herceg következik, majd két gyermeke: György herceg és Sarolta hercegnő. Ötödikként jön a sorba a ma született trónörökös, akinek nevére még most is fogadásokat lehet kötni.

Jó egészséges, és sok boldogságot kívánunk a hercegi párnak, és az újszülött kis hercegnek!

Szólj hozzá