Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Mészáros Lőrincék Karácsonya: Csaknem 85 milliárdnyi közbeszerzés

Három gigatenderen is Mészáros Lőrinc és köre lett a közbeszerzés nyertese. Baján, az M8-as autóút építésén, valamint az Ebes – Debrecen vasútvonal átépítésén is az Orbán Viktor strómanjaként emlegetett felcsúti gázszerelő-polgármester és üzlettársai kaszálhatnak – derül ki az EU-s közbeszerzési értesítő karácsony előtti utolsó számából.

Mészáros Lőrincék Karácsonya: Csaknem 85 milliárdnyi közbeszerzés
Mészáros Lőrincék Karácsonya: Csaknem 85 milliárdnyi közbeszerzés

Mészáros Lőrincék Karácsonya: Csaknem 85 milliárdnyi közbeszerzés

Orbán Viktor környezetének kirívó gazdagodása már a tekintélyes nemzetközi üzleti sajtó figyelmét is felkeltette. A Financial Times erről írt cikkében szólta el magát – ismét – az Orbán-rendszer egyik fő ideológusa, Lánczi András, aki a lapnak a Garancsi–Tiborcz–Vajna–Mészáros nevekkel fémjelezett csapatról kerek perec kijelentette:

Valóban, ezek magyar oligarchák.

 

Emlékezetes, 2015-ben ugyanő jelentette ki a fideszes Magyar Időknek:

Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

A Fidesznél – úgy tűnik – nem zavartatják magukat, hiszen az EU-s közbeszerzési értesítő ma megjelent számában csak úgy tobzódunk az újabb Fidesz-közelbe került tízmilliárdokban Lássuk!

BAJA: 8 MILLIÁRD

Baja városa 8 milliárd forint keretösszegben kért ajánlatokat többek közt kerékpárút-építésre, útépítésre, -felújításra, -karbantartásra, járdákra, közterekre és -parkokra, közművezetékekre, közúti hidakra. A nyertes az Alisca Bau Zrt., a Soltút Kft., valamint a Mészáros Lőrinc bizalmasa, Szíj László által tulajdonolt Duna Aszfalt alkotta trió lett.

M8-AS AUTÓÚT: 63 MILLIÁRD

Az M8-as út Körmend és osztrák határ közti szakaszára kiírt kétrészes tender mindkét felét a Duna Aszfalt, illetve a Mészáros és Mészáros Kft. alkotta konzorciumnyerte el. A 161-es és 180-as kilométerszelvények szakaszát az eredetileg becsült 36,5 milliárd forint helyett 40,8 milliárdért, míg a 180-as és 190-es kilométerszelvények szakaszát 21,2 milliárd forint helyett 22,1 milliárdért vállalta az Orbán Viktor közvetlen környezetéhez tartozó gázszerelő-üzletember. Azaz kilométerenként 2,17 milliárd forintunkba fáj ez nekünk.

VASÚTFEJLESZTÉS: 13,8 MILLIÁRD

Az Ebes és Debrecen közötti 7,65 kilométeres vasúti szakasz 160 km/órás sebességre, valamint 225 kN tengelyterhelésre bővítését a V-híd Zrt., valamint a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft. nyerte el. A beruházást (elvileg) 13,8 milliárd forintból kell(ene) megvalósítani.

Vagyis Mészáros Lőrinc és üzleti köre 84,8 milliárd forintnyi közpénzt nyert így karácsony előtt. Nekik biztosan boldog lesz az ünnep!

Forrás

...

Szólj hozzá