Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Milliárdok mentek el a propagandára, de csak azért, hogy spóroljunk

A DK-s Vadai Ágnes néhány kérdésre szeretett volna érdemi választ kapni a Fidesztől. Például azt szerette volna megtudni, a kormány eddig mennyit költött az adófizetők pénzéből a migráció elleni kampányára, erre pedig Dömötör Csaba elég érdekes választ tudott produkálni, természetesen egyáltalán nem a kérdésre válaszolva. Ismerjük őket, számíthattunk volna tehát erre. Ilyen a Fidesz-tempó.

Homokszem a kampány-gépezetben?

Dömötör Csaba ezt a választ adta Vadai Ágnes kérdésére: ,,A bevándorlással kapcsolatos kommunikációs tevékenységek költsége messze elmarad azon költségek mellett, amelyeket akkor kellene előteremtenünk, ha elindulnának a betelepítési programok, és életbe lépne a kvótarendszer. Az egyes tájékoztató akciók költségeivel kapcsolatban a kabinet hivatalosan benyújtott adatigénylések keretében rendszeresen tájékoztatást ad.”

Dömötör tehát azt mondja, hogy a kvótamenekültekre a kormány nem költött, migrációsellenes kampányra viszont igen, de jóval kisebb összeget, mint amennyit a kvótamenekültekre kellett volna fordítani. Az államtitkár elég nagyot tévedett, ugyanis a kormány csak tavaly 28,7 milliárd forintot költött bevándorlásellenes és sorosozó kampányokra. A becslések szerint 2015 óta közel 100 milliárdot költhettek erre.

Ciki ügy: titkolózik a 2300 befogadott migránssal kapcsolatban a kormány

Inkább szikla az a homokszem…

Az uniós kvóta szerint 1294 menekültet kellene befogadni, így a tavalyi kormányzati kampányköltésből egy kvótamenekültre eső összeg 22,2 millió forint: ennél kellett volna tehát a kormány szerint sokkal többet költeni rájuk. Elég vicces, hogy még saját maguknak is ellentmondanak, ugyanis a kormány szerint a Soros-terv alapján 9 milliót kellene egy menekültre költeni – akkor most hogy is van ez a nagy számháborúzás? Úgy tűnik, Magyarország Kormánya eléggé belekavarodott ebbe az egész propaganda dologba.

A Dömötör Csaba által adott válasz második mondata egyébként még ennél is nagyobb, nettó hazugság ugyanis azt mondja, rendszeresen tájékoztatnak a kampányok költségeiről, de valahogy ez sem igazán összeegyeztethető a valósággal, ugyanis maguktól nagyon nem akarnak ilyesféle adatokat kiadni, ha pedig valaki kéri akkor is még több pénzért teszik ezt meg. Például ha valaki közérdekű adatigénylést ad be. Legutóbb 114 ezer forintot kértek az Átlátszótól néhány dokumentumért cserébe, amelyekből kiderülhetne, hogyan költöttek el pontosan 12 milliárd forintot bevándorlásellenes kampányokra.

Amúgy is… minek ez a propaganda? Ők sem tudják!

Lázár János a múlt heti kormányinfón az egész dolognak elejét vette, és azt mondta, igazán kevés értelme van az egész kormányzati kommunikációnak, hiszen a miniszter állítása szerint az nem irányadó a magyar emberek számára, nem formálja a véleményüket. Na ja, de akkor mi is van az őcsényi jelenséggel? Ez egyébként még nem minden ugyanis még a kormánypropaganda-előállító intézet, a Nézőpont vezetője is azt mondta a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációról, hogy az amúgy a Fidesz kampányeszköze. Igen, ezt egyébként eddig is tudtuk, mégis olyan jó ezt a saját szavaikkal megfogalmazva is hallani.

Egész nyilvánvaló tehát, hogy a propaganda-kampány – mint a legtöbb dolog amit a Fidesz kitalált – csak az emberek lehúzására jött létre. Sajnos ez sikerült is, százmilliárdok mentek el arra, hogy feszültségeket szítsanak a társadalomban, és olyan jelenségeket hozzanak létre mint például az őcsényi, lincs-közeli hangulat. Ez ugyanis más falvakban, városokban is várható, a rengeteg, kormánypropaganda-médium által kiokádott hazug, manipulatív szövegek miatt. Épp ezért fontos az áprilisi választás, akkor ugyanis változtathatunk ezen. Menjünk el szavazni és kérjük meg minél több ismerősünket, barátainkat, hogy ők is tegyenek így.

...

Szólj hozzá