Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Minden, ami vers

Versmondók, versfilmek, versszínházi előadások és verszenei koncertek versenyeznek. A VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje

VersFesztivál, minden ami vers
Kávészünet zenekar, a dobnál R. Kárpáti Péter (Kép a fesztivál oldala)

Arany év

A szervezők közleménye szerint ebben az évben Arany János születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve Arany-emlékestekkel, pódium előadásokkal, színpadi produkciókkal és vetítésekkel bővítik a szervezők a VersFesztivál programját.

A versenyprogramra  a fent megemlített kategóriák mellett  prózamondással és balladamondással is lehet jelentkezni. Az utóbbi kategóriák esetében idén először nemcsak junior és felnőtt, de fiatal felnőtt kategória is van. A verseny nyitott valamennyi korosztály számára, határon innen és túlról.

Hivatásos és amatőr kategóriák

A hivatásos és az amatőr versenyzők külön kategóriában versenyeznek. A versenykiírások meglehetősen nagy művészi szabadságot engednek a művek választása és feldolgozási módja terén minden nevezőnek.

A versszínházi és verszenei kategóriákban október 10-ig várják a jelentkezéseket, a versmondók és a versfilmek alkotói október 30-ig nevezhetnek. A részleteket az érdeklődők a fesztivál honlapján olvashatják.

A közlés szerint a Kaleidoszkóp VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, célja a vers megnyilvánulási formáinak felkutatása és bemutatása mellett a hivatásos és amatőr előadók, társulatok találkozásának megteremtése. Fővédnöke Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, igazgatója Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész.

-tájékoztatta a szervező, a Magyar Versmondók Egyesülete szombaton az MTI-t.

Kapcsolódó cikk

Napi Lackfi

Szólj hozzá