Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

MSZP-s csörte: Molnár Gyula kipenderítette Nyakó Istvánt

Ki hitte volna, hogy a következmények nélküliség nihili állapotából is kirúgnak embereket? Kedden este mégis ez történt. Molnár Gyula MSZP elnök szigora sajtófőnökére, Nyakó Istvánra sújtott le.

Molnár Gyula kipenderítette Nyakó Istvánt

Nyakó sűrű napja

Az MSZP-DK politikusainak egymásra találása Botka László távozása után korántsem bizonyul egyszerű feladatnak. Az MSZP szekszárdi szervezete olyat sugallt, ami alaposan kiakasztotta a DK-s belső közvéleményét. A szervezet hivatalos Facebook-oldala teret adott annak a pletykának, miszerint Gréczy Zsolt DK-szóvivő múlt pénteken fideszesekkel tárgyalt Szekszárdon.

Több sem kellett az érintettnek, Gréczy Zsolt azonnal bejelentette, hogy bepereli az MSZP szekszárdi szervezetét.

„Az MSZP szekszárdi szervezetének hivatalos Facebook-oldala azt a hazugságot írta és terjesztette rólam, hogy 2017. október 13-án, pénteken 14 órakor a szekszárdi Heinmann Pincészetben tárgyaltam Horváth Kálmán és Horváth István fideszes politikusokkal”

– írta Gréczy, majd rámutatott, hogy van alibije az időpontra, ráadásul nem is ismeri ezeket a fideszeseket:

Ezúton közlöm, hogy a nevezett időpontban, sőt egész nap Budapesten tartózkodtam, erre tucatnyi tanúm van.

Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha.

Ameddig az adok-kapok folyt, az MSZP és a DK vezetői éppen a koordinált indulás lehetőségéről tárgyaltak a városban.

Kurtyán Ferenc MSZP szekszárdi elnök szerint szemtanúja van a találkozónak, ezért posztolták az esetet:

Ha nem Gréczy, akkor vélhetően a reinkarnációja vagy hasonmása szállt ki a kocsiból múlt pénteken Szekszárdon

Az MSZP országos szervezete délután gúnyos közleményben reagált:

Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására.

Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog”

Molnár pártelnököset játszott

Molnár Gyula az MSZP elnöke úgy döntött, a pikírt közlemény miatt azonnal megválik a közlemény kiadásáért felelősétől, Nyakó Istvántól.

A hírt Nyakó megerősítette, de többet nem kívánt mondani.

Úgy tudjuk, hogy Molnár ezzel azt akarta jelezni, hogy nem tűri a pártján belül a Gyurcsány ellenes kirohanásokat.

Az eset tanulsága Nyakó István részére, hogy nem kell egy városi helyi ügyet országossá dagasztani.  Ha helyben – ahogy azt a jobb kocsmákban szokták – kimennek a fiúk és megbeszélik a problémájukat, minden megoldódott volna. Sajnos ismét bebizonyosoffot, hogy az életben a túlmozgásos megfelelni akarás gyógyszere az útilapu. 

Szólj hozzá