Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

MoMa – Nyílt levél Toronyi Zsuzsának

Nyílt levél Toronyi Zsuzsának, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatónőjének, aki az ATV tegnapi műsorában megfogalmazott három kérdést a holnaputánra tervezett Horthy-emlékmisével kapcsolatban.

MoMa - Nyílt levél Toronyi Zsuzsának
MoMa - Nyílt levél Toronyi Zsuzsának

Drága Toronyi Zsuzsa!

Engedje meg, hogy fogadatlan prókátorként, de méltóságában érintett hazafiként és magyar állampolgárként válaszoljak az Ön által feltett – talán költői – kérdésekre.

Ön nem érti, hogy miért erre a napra tették a gyászmisét, amikor ezen a napon Horthy Miklóssal nem történt semmi. Én értem. Pont azért tették erre a napra, mert ez a Holokauszt nemzetközi emléknapja. Tudatos választás a szervezők részéről, nem véletlen egybeesés. Miért? Mert nemcsak Horthy volt antiszemita, hanem a mai kormány és lakájai szintén azok. Nekik a zsidóság idegen elem a törzsökös magyar etnikai körzösségben.

Ön nem érti, hogy miért kell a parlament alelnökének részt venni az emlékmisén. Én értem. Azért, mert ezzel fejezi ki a Nemzeti Szégyen Kormánya (NSZK), hogy egyetért Horthy szellemiségével, intézkedéseivel és örököse kíván lenni a neobarokk korszaknak. Választási fogás, kísérlet a Jobbik szavazóinak elszipkázására.

Ön nem érti, hogy miért kell református kormányfőre (bocsánat, Ön rosszul mondta, mert Horthy államfő volt) katolikus misét mondani? Én értem. Ezzel a kormány és a keresztény egyházak vezetői azt fejezik ki, hogy a Horthy-kultusz ökumenikus tartalmú: aki jó keresztény és jó magyar, az Horthy híve és követője. Keresztény nemzeti gondolat.

Röviden és velősen:

a Nemzeti Szégyen Kormánya (NSZK) értékrendjét tekintve azonosul Horthy Miklóssal, aki bátorította a fehérterror tömeggyilkos kilengéseit, aki támogatást kapott a világháborúban győztes antant hatalmaktól saját hazája elleni fegyveres felkelés megszervezésére és végrehajtására, aki megalkotta a világ legelső kirekesztő törvényét és ezzel legitimmé tette a megkülönböztetést magyar állampolgárok között, aki felelős a hideg napokért, munkaszolgálatosok tömeges haláláért, hazánk második világháborús szövetségi politikájáért és totális elpusztulásáért.

Nem véletlen, hogy nem a katolikus, vagy a református egyetemi hallgatók számarányát korlátozta a numerus clausus. Nem véletlen, hogy a Nemzeti Szégyen Kormánya szakmányban sorosozik!

Ébresztő! A fasizmus farkasa ólálkodik a kertek alatt és vicsorog ránk a hatalomból.

Összenő, ami összatartozik. Önkényuralom volt 1920 és 1945 között, önkényuralom van ma is. Ne tévessze meg Önt az, hogy (még) nincsenek politikai foglyok és (még) nyitva a határ. Ezt a NATO-nak és az Európai Uniónak köszönhetjük, nem pedig a Nemzeti Szégyen Kormányának.

Hány őszinte jelzés kell még a magyar népnek, hogy megértse a mai hatalom természetét?

Miért csodálkozunk azon, hogy a magyar nép nem érti, amikor az értelmiség sem érti?

Bízom benne, kedves Zsuzsa, hogy Ön végre megérti.

Bokros Lajos

elnök

Modern Magyarország Mozgalom

...

Szólj hozzá