Zárójel
Mónus József nyilaitól ments meg minket! – avagy a felesleges magyarkodás margójára
fotó: youtube

Mónus József nyilaitól ments meg minket! – avagy a felesleges magyarkodás margójára

Miről maradt le az a szegény, aki nem járt pénteken Egerben? Mónus József az egri vár Dobó bástyájából a Dobó téren elhelyezett szalmabálákra lőtt, amelyekre törököket festettek. A teret kiürítették, kordon mögül lehetett nézni az becsapódó nyílvesszőt.

Mónus József nyilaitól ments meg minket! – avagy a felesleges magyarkodás margójára
fotó: youtube

Az attrakció!

„Bástyalövés lesz Egerben!!! Mónus József, a Fehér Farkas, augusztus 11-én, 15 óra 52 perckor lő majd íjjal a várból a Dobó térre”

– hirdette a fideszes Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán. Az eseményt a Fidesz kedvenc biztonsági szolgálata, a Valton felügyelte. Azt nem tudni, mindez mennyi közpénzt emésztett fel, ugyanis nem közölték.

„Próbálják az esemény pozitív oldalát nézni, és ne riogassanak azzal, hogy valakit esetleg fejen találnak egy nyílvesszővel”

– nyilatkozta a minap a térség országgyűlési képviselője, aki puszipajtása Mónus Józsefnek. Nem véletlen, hogy nála és általa lobbizta ki az íjász, hogy bemutathassa, amit tud.

Az Íjászszövetség szerint a mutatvány veszélyes, de mindez mit sem számított.

Mónus „Harcolj!” felkiáltással lőtt. Senkit sem talált fejen a nyílvessző. Elsőre elhibázta. Másodikra betalált.

A mutatványról készült felvételen hallani lehet a lövés előtt többször az Allah akbar kiáltást. Nem derül ki, hogy ki üvölti, de szemmel láthatóan senkinek nincs vele különösebb problémája. Mindezek után a Fehér Farkasnak is becézett Mónus saját produkciójától teljesen eksztatikus állapotba került, így beszédet intézett az érdeklődőkhöz:

„Emelkedjetek fölül az önzőségeken, a kicsinyességeken, álljatok egymás mellé, vállvetve. Harcoljunk a zászlóért, politikai intézmény nélkül. Együtt a magyarságért, a múlt tiszteletéért. Értitek? Segítsetek.”

Többször megköszönte az alpolgármesternek, hogy itt lehet, majd ezzel zárta az eseményt:

„Kedves barátaim. Ne mondjatok többet annál, amit láttatok. De, amit láttatok, azt mondjátok el. A múlt tiszteletéért repült ez a nyílvessző. A harcosaink segítségével… Ha meg kell halni a zászlóért, én megteszem, bármikor. Gyáva népnek nincs hazája, azt mondják. Legyen ez így, jellemezze a magyarságot.

Valaki azt mondta tegnap, hogy egy internetes újságban vagy egy nyomtatott újságban benne voltam. Tényleg? Nagyon örülök neki. Remélem megírták, mennyire veszélyeztettem az embereket, bár igaz, másodjára találtam el a célt, de hát valamikor én is eltévesztem először… A zászlóért bármikor, bárkivel, életre-halálra is megvívom a harcot.”

Több sebből vérzik a történet. Először is, a Magyar Íjász Szövetség által veszélyesnek ítélt mutatványt felülírhat-e egy fideszes képviselő „ajánlása”. Az íjászat egyik alapszabálya, hogy semmilyen körülmények között nem tanácsos olyan irányba lőni, amerre emberek tartózkodnak…

OLVASTAD MÁR?   Perc-emberkék után, avagy versek, művek, melyek az Orbán-rendszerről is szól(hat)nak

Mit akartak üzenni az eseményre rábólintók azzal, hogy a kormányzat gyűlöletkeltő kampánysorozatától összezilált magyar társadalomban Allah akbar kiáltozások közepette közös harcra buzdítsák a jelenlévőket a magyarságért? Miért kellene harcolnunk 2017-ben Magyarországon? Mi (ki) ellen fogjunk össze és küzdjünk életre-halára?
25 hozzászólás

 • akkor ugass baromságokat baromarcú, ha majd íjjal és nyílvesszővel utána csinálod. 2014 szeptemberében az egyesült államokbeli Wendoverben, három nap alatt hat világcsúcsot állított fel távlövő íjászatban és korlátlan kategóriában 538.4m. Addig akár kussolhatsz is. Azt is csak nagy tisztelettel!

 • Ha szégyenled a magyarságodat, húzz el innen, ha meg már elhúztál, akkor ne dumálj ! Egyébként meg, az usa-ban nem szégyen a nemzeti büszkeség, sem a franciáknál, sem az olaszoknál… Szégyelld magad, hogy a saját fészkedre szarsz !🐛

 • Javaslom a fidesznyikek által látogatott éttermek étlapjára felvenni a nyereg alatt puhitott húst, ha magyarkodni akarnak ezek az idióták!

 • János Szakács Tudod, ott mindenki amerikai..De itt tettek róla, 15 éve, hogy az embernek felálljon a szőr a hátán a magyarkodástól! Nálam akkor veszett ki a magyarságtudat, amikor 2002 májusában kistányérnyik kokárdákkal sétáltak a díszmagyarok 🙁 70 éves vagyok…nekem jelentett egy ideig valamit a kokárda is…Már nem..ahogy a nemzetivé avanzsált trafikok is alázták a nemzetet+ az alaptörvény asztala, és még sorolhatnám…Amikor már az érzelem kiirtódott 🙁 csak a melldöngetés maradt 🙁

 • akinek nem tetszik takarodjon haza berlinbe ürgét enni , vagy sumerbe tevét aszalni , indus migráncsok vályogvetők

 • János Szakács mohácson nem voltak magyar csapatok vaze , csak zsoldosok, labancok-csehek-svábok-taljánok-moravák-vallonok

 • János Szakács ! Szégyellem , hogy a mocskos fideszes maffia letarolta a hazámat! Szakács Janó pedig mind a 9 ismerősével együtt a CÖF -ös majmokat szolgálja ! Aki lesz@rja nagy ívben a saját hazáját az a csúti cigánygyerek és mocskos bandája ….

 • És ezt miért nem lehet kulturáltan közölni?Ez is a mások iránti tisztelet semmibe vétele,ha már tiszteletről beszélünk

 • Amikor Mónus József sorra nyerte az íjász világbajnokságokat és rekordokat döntött, a fideszes médiák soha meg sem említették a nevét és a bravúros teljesítményét.

 • konka petike! Szar volt az anyád amiért ilyen férget hozott a világra mint te vagy!

 • @Miki Korcz
  Olyan, hogy “amerikai nemzet” effektíve nem létezik, (ráadásul Közép meg Dél-Amerika is Amerika), minden tagja valamelyik másik nemzetből kerül(t) ki… Mióta nemzet egy olvasztókemence? 😀

 • Tényleg nagy szeretettel mondom annak aki ezt írta : nem ártana egy kis agymosás. A gatyáidat is kimosod ha koszos… Vedd észre, hogy a gondolkodásod beszennyeződött, hogy nem vagy se objektív, se logikus… Azt sem veszed észre, hogy valami olyanról tudósítasz ami racionálisan talán nem is sikerülhetne, mert kell hozzá valami amit Te már észre sem veszel, nemhogy esélyed legyen hasznodra fordítani… A nemes szavak se tűnnek fel… A nemes lélek sem… Csak politikus szemüvegen keresztül nézel… Szerinted mikor leszünk jó magyarok? Ha multikulti árukat és kultúrát próbálunk minél inkább magunkévá tenni? Esetleg már a magyar szó is kellemetlen? … Ébredj fel Tesó !!! …mert lassan szégyenkeznünk illene miattad

 • Ki ellen fogjunk össze? A kifosztók, a megnyomorítók, a magyarokat eltiprók ellen. Itt vannak mindjárt az idegen bankok, kirabolják, becsapják a fél országot és a politikusaink, pedig elárulják a devizahitel károsultakat, bár évekkel korábban megmentést ígértek!
  Kiért kell harcolni? A magyarságért, a magyarság fennmaradásáért! Ezt egy magyarnak nem is kellene elmagyarázni.