Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Mónus József nyilaitól ments meg minket! – avagy a felesleges magyarkodás margójára

Miről maradt le az a szegény, aki nem járt pénteken Egerben? Mónus József az egri vár Dobó bástyájából a Dobó téren elhelyezett szalmabálákra lőtt, amelyekre törököket festettek. A teret kiürítették, kordon mögül lehetett nézni az becsapódó nyílvesszőt.

Mónus József nyilaitól ments meg minket! – avagy a felesleges magyarkodás margójára
fotó: youtube

Az attrakció!

„Bástyalövés lesz Egerben!!! Mónus József, a Fehér Farkas, augusztus 11-én, 15 óra 52 perckor lő majd íjjal a várból a Dobó térre”

– hirdette a fideszes Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán. Az eseményt a Fidesz kedvenc biztonsági szolgálata, a Valton felügyelte. Azt nem tudni, mindez mennyi közpénzt emésztett fel, ugyanis nem közölték.

„Próbálják az esemény pozitív oldalát nézni, és ne riogassanak azzal, hogy valakit esetleg fejen találnak egy nyílvesszővel”

– nyilatkozta a minap a térség országgyűlési képviselője, aki puszipajtása Mónus Józsefnek. Nem véletlen, hogy nála és általa lobbizta ki az íjász, hogy bemutathassa, amit tud.

Az Íjászszövetség szerint a mutatvány veszélyes, de mindez mit sem számított.

Mónus „Harcolj!” felkiáltással lőtt. Senkit sem talált fejen a nyílvessző. Elsőre elhibázta. Másodikra betalált.

A mutatványról készült felvételen hallani lehet a lövés előtt többször az Allah akbar kiáltást. Nem derül ki, hogy ki üvölti, de szemmel láthatóan senkinek nincs vele különösebb problémája. Mindezek után a Fehér Farkasnak is becézett Mónus saját produkciójától teljesen eksztatikus állapotba került, így beszédet intézett az érdeklődőkhöz:

„Emelkedjetek fölül az önzőségeken, a kicsinyességeken, álljatok egymás mellé, vállvetve. Harcoljunk a zászlóért, politikai intézmény nélkül. Együtt a magyarságért, a múlt tiszteletéért. Értitek? Segítsetek.”

Többször megköszönte az alpolgármesternek, hogy itt lehet, majd ezzel zárta az eseményt:

„Kedves barátaim. Ne mondjatok többet annál, amit láttatok. De, amit láttatok, azt mondjátok el. A múlt tiszteletéért repült ez a nyílvessző. A harcosaink segítségével… Ha meg kell halni a zászlóért, én megteszem, bármikor. Gyáva népnek nincs hazája, azt mondják. Legyen ez így, jellemezze a magyarságot.

Valaki azt mondta tegnap, hogy egy internetes újságban vagy egy nyomtatott újságban benne voltam. Tényleg? Nagyon örülök neki. Remélem megírták, mennyire veszélyeztettem az embereket, bár igaz, másodjára találtam el a célt, de hát valamikor én is eltévesztem először… A zászlóért bármikor, bárkivel, életre-halálra is megvívom a harcot.”

Több sebből vérzik a történet. Először is, a Magyar Íjász Szövetség által veszélyesnek ítélt mutatványt felülírhat-e egy fideszes képviselő „ajánlása”. Az íjászat egyik alapszabálya, hogy semmilyen körülmények között nem tanácsos olyan irányba lőni, amerre emberek tartózkodnak…

Mit akartak üzenni az eseményre rábólintók azzal, hogy a kormányzat gyűlöletkeltő kampánysorozatától összezilált magyar társadalomban Allah akbar kiáltozások közepette közös harcra buzdítsák a jelenlévőket a magyarságért? Miért kellene harcolnunk 2017-ben Magyarországon? Mi (ki) ellen fogjunk össze és küzdjünk életre-halára?

Szólj hozzá