Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Nagy Bandó András: Így hazudnak ők, avagy a vonatjegyeket felejtsd el!

Na, ezért, ilyenek miatt nem olvastam az átkosban Népszabadságot…Hogy Mészárosék mit csináltak a Dunántúli Naplóból, már megírtam, sok mindent nem tudok hozzá tenni, de talán tudom illusztrálni, miképp „írják”, szerkesztik a lapot a megvásárolt lakájújságírói.

Nagy Bandó András: Így hazudnak ők, avagy a vonatjegyeket felejtsd el!

Aki látta a Merkel és Schulz tévés „vitáját”,

mondjuk inkább politikusi eszmecserének, azok pontosan tudják, hogy mit mondott Merkel. Például azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elvette a migránsok vonatjegyét, így aztán nem volt mást tenni, elindultak gyalog, arra kényszerítve Németországot, hogy szolidáris országként fogadják be a menekülteket.

Ezt persze Szijjártó kapásból cáfolta, a vonatjegyhez útlevél is kell, anélkül hogy is mehettek volna vonattal Bécs, majd Berlin felé, stb. Hogy Merkel ezt mondta, tény, milliók láthatták és hallhatták, persze nem a lakáj tévében, hanem az ATV-ben, és hát a Neten, akárhol, ahol nézhető volt a vita.

Mészáros, azaz Orbán lapját, a Dunántúli Naplót ez nem érdekli, elhazudja azt is, ami tudható, ami hallható és látható volt. Hogy hogyan?

Idézem a kis keretest a nagyobb cikkből, melyben épp úgy nem írtak erről, mint a kis keretesben:

Cím: „Magyarország is téma volt a tévévitán”.

És az a kis rész, mely a föntebb említett tényről szól:

„…Magyarországról és Lengyelországról is szó esett. Schulz hangsúlyozta, hogy Merkel hibázott, amikor 2015-ben a menekültek beengedéséről határozott, mert nem vonta be a döntésbe az európai partnereket. Így lehetővé tette Magyarországnak és Lengyelországnak, hogy kivonják magukat a felelősségvállalás alól.”

Ennyi. Migránsoktól elvett vonatjegyek és Orbán szóba sem jött.

Merkel és Schulz fotója alatt egy mondat: „Merkel és Schulz vitájából a kancellár jött ki jobban.”

Nem, DN, nem, gázszerelő, nem az az igazság, hogy jobban jött ki, hanem, és ezt minden német média egyértelművé tette: Merkel nyerte meg a vitát. Azzal a mondattal együtt, amit Orbánról mondott.

Azt mondta Schulznak, „ezt ő is tudja”, azaz Schulz is tudott arról, hogy Orbán elvette a migránsok vonatjegyeit. És Schulz nem tiltakozott, nem mondta, hogy nem, nem, ő erről semmit sem tudott, és mint tudjuk, a hallgatás, beleegyezés, azaz elismerése annak, amit a vitapartner állított.

Tehát: Schulz tudta, Merkel tudta, de Orbán nem akarta tudni, Szijjártó el akarta tagadni, a Dunántúli Napló pedig elhallgatta, azaz elhazudta, jaj, nehogy megtudják az övéik, mert akkor más lesz a tudásuk a derék, jellemes, igazmondó felcsúti nagyfőnökről, tehát az istenükről.

Nos, ez a mi megyei és városi napilapunk, ebből kellene nekünk tájékozódnunk, azt kellene nekünk tudnunk, amit ők terjesztenek vagy híresztelnek, és csak azt szívhatjuk magunkba, amit ők pumpálnak belénk.

Ezért a lapért mi, olvasók fizetünk, s ebből a lapból, a tőlünk kapott újságpénzből, és főként a kormánytól érkező, busásan fizetett hirdetésekből gazdagodik Mészáros, azaz szedi meg magát az, akit mindentől óvnak, legfőképp attól, ami picit is rombolja a rég elvesztett tekintélyét.

Alig várom, hogy lejárjon az éves előfizetés, hogy aztán máglyát gyújtsak az eddig megkapott lapokból.

A szerző írásaiból:

Nagy Bandó András: A fejős tehénné lett bika, avagy volt egyszer egy Délmagyarország…

Nagy Bandó András: Nyugger vagyok, ne hívjatok!

Nagy Bandó András: Finnyás gittegyletek

Szólj hozzá