Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

NarancsNektár.HŰ jelenti

Több olvasónk kifogásolta, hogy a NarancsNektár.Hű. híreiben  mindig csak politikáról van szó. Íme az ő kedvükért a alább három kulturális hír.

NarancsNektár.HŰ jelenti
(fotó: internet)

Bayer Zsolt Nobel díja

A Magyar Művészek Szövetsége (MAMUSZ) évi rendes közgyűlésén éles vita robbant ki arról a kérésről, hogy irodalmi vagy béke Nobel díjra terjesszék fel életművéért a kiváló publicistát, Bayer Zsoltot. A vitát végül zseniális kompromisszum zárta le: úgy döntöttek, hogy mindkét díjra felterjesztik. A Nemzetközi Nobel díjat Odaítélő Bizottságnál előírás szerint iktatták a felterjesztéseket, melyeket aztán az elnök az illetékes albizottságokra szignált. Mivel egyik albizottságnál sem ismerték a jelölt munkásságát és kvalitásait, egymástól függetlenül arra jutottak, hogy bizonyára a másik illetékességi körébe tartozó szakterületen kifejtett kiemelkedő tevékenysége predesztinálta a magas elismerésre, és ha már így áll a helyzet, akkor tesznek helyesen, ha egyhangú szavazással kiállnak a jelölt mellett. Így következett be az egyedülálló szituáció, hogy a magyar jelölt egyidejűleg két Nobel díj várományosa.

(forrás: www.mamusz.hu)

Dózsa László utolsó kívánsága

Az ismert színművészt és professzionális 56-os hőst sorra keresték fel betegágyánál barátai és tisztelői. Képviseletükben E. Károly igazgató és előadó, a leghívebb barát feltette a kérdést, mi lenne a nagybeteg művész utolsó kívánsága? A válasz nem lepte meg a jelenlévőket: Hozzatok minden ujjamra egy nőt – rebegte László. Nekiindultak a pesti éjszakának, és nemsoká sikerrel tértek vissza, velük tíz szemrevaló és vállalkozásra kész hölgy. A beteg feltekintett, megszámolta őket, majd felordított: HÁT A LÁBAMON PATÁK VANNAK???? És láss csodát: a rendkívül erős és hirtelen stressz hatására a beteg jobban lett, állapota azóta is javul, és holnap valószínűleg elhagyhatja az intenzív osztályt.

(forrás: www.hudebulvar.hu)

A hét verse

  1. zsoltár

(Adjunk hálát az Úrnak)

 

Midőn az Úr lenézett szent Hazánkra

Szépség helyett csak a szennyet találta

Ősz szemöldökét kérdőn összevonta

Mit tett velük a kommunista horda!

Hová süllyedt a liberális banda

És züllesztett a zagyva handabanda!

Nem büntetem tovább már ezt a népet

Hanem a tettek mezejére lépek

Így szólt az Úr, és szavát tett követte

A lehetőségeket sorra vette –

Hozzak reátok hét új víg esztendőt

Hisz megbűnhődtetek már múltat, jövendőt

Vagy a Messiást küldjem ez hozzátok

Ki egykor minden bűnt megváltott?

Majd mondá: ez az, megvan a megoldás

Ha nem is örök, legalább tűzoltás

Új Atyát küldök, aki hozzám elvezet

S ott élni legyen újra élvezet

Köszöntsön be újabb elit kor

Miniszterelnökötök lészen hű fiam

Orbán Viktor

(forrás: www.nemzetinepkolteszet.com)

Szerő: NarancsNektár.HŰ ZüZü

Szólj hozzá