Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

NAV ellenőrzések: Érted büntetek, nem ellened! – Érted?

Bár a büntetőgazdaságot nem a Fidesz találta ki, azért nagy lelkesedéssel alkalmazza a maga hasznára. Százmilliós hasznot hajtott már az első hónapokban a kormányzat március óta működő „legújabb és legegyszerűbb”, a „feketegazdaság elleni” lépése, az úgynevezett NAV adótraffipax. Ahogy azt a Zárójel már korábban megírta, ez az új “csodafegyver”.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A NAV elnökének elégedettsége

Bár a kormányzati sajtó nagyszerűként ünnepli, és természetesen dicséri önnön bölcsességét, azért lássuk be, hogy ez a nép megkopasztásának újabb álszent eszköze. A Magyar Időkben Tállai András, az adóhivatal jelenlegi vezetője elmondta: az adótraffipax az online pénztárgépek rendszerével igazán hatásos párost alkot. Hogy miben? Hát a bírságolásban, az adóbevételek növelésében, a népnyúzásban természetesen.

Egy a jelszó a sarcunk

Már az elején nagyot kaszálhatott a nemrégiben még Vida Ildikó által vezetett állami sarcológép, ha Tállai elégedetten dörzsölte tenyerét:

Az első hónapok látványos eredményeket hoztak

– mondta a NAV elnöke.

Majd hozzátette:

csodálatos internetes módszerük következtében közel ötven százalékkal több nyugtát adtak a vállalkozások, mint korábban, s ezzel együtt a pénztárgépekbe beütött összegek is növekedtek, nem is csekély mértékben. Volt olyan kereskedelmi egység, ahol a bevétel egyenesen a korábbi 965 százalékára ugrott abban az időszakban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálata zajlott!

Birkanyírás bunkósbottal

Kell a pénz a kampányhoz, a kormányzat által működtetett állami gépezet bunkósbotjaként működő NAV pedig boldogan szedi a sarcot. Akárcsak a rendőrség az „előre bejelentett” közúti ellenőrzések során, ahol soha nincs méltányosság. És ahol persze sohasem a költségvetési hiányokat igyekeznek pótolni az előre bekalkulált büntetési összegekkel. Ha  nem elég a büntetéspénz, újra kihajtják az utakra a közrendőröket, a boltokba a NAV -ellenőröket, sarcoljanak tovább. Akinek pedig vállalkozása is van meg autója is, na az a legzsírosabb falat, hiszen duplán bírságolható.

 A hivatalos közlemény szerint

A NAV célja ugyanakkor egyáltalán nem a büntetés, hanem az, hogy minden szereplő betartsa az előírásokat, befizesse az adókat és legálisan alkalmazza dolgozóit.

A jó tanár bácsi esete a csibész kisdiákokkal. Ahogy Tállai és társai „egész népüket” fogják, „nem középiskolás fokon” tanítani.

Az adófizető pedig jól idomított rabszolgaként bólogat erre: tudjuk, persze, a mi saját érdekünkben büntettek minket folyton, csak hogy nekünk jobb legyen. Akárcsak egy bántalmazó kapcsolatban élő feleség, a magyar társadalom szinte már hiányolja, ha nem bántalmazzák éppen valamilyen eszközzel. Előre a szép, új világ felé!

Szólj hozzá