Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ne a Kósa família disznai hízzanak közpénzből, hanem a szegények zsebébe jusson több pénz

Áder János köztársasági elnök 2018. április 8-ra tűzte ki a parlamenti választás időpontját. Az MSZP  kongresszusa 2018.február 10-ei döntése alapján az MSZP-Párbeszéd közös jelöltekkel, közös listán indul a választáson.

Ne a Kósa família disznai hízzanak közpénzből, hanem a szegények zsebébe jusson több pénz
Ne a Kósa família disznai hízzanak közpénzből, hanem a szegények zsebébe jusson több pénz

A  két párt Hajdú-Bihar megyei jelöltjeinek bemutatására, kötetlen sajtóbeszélgetés keretében, február 12-én került sor.

A közös jelölteket Gőgős Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, és Hegyesi Beáta, a Párbeszéd országos elnökségi tagja,   mutatta be az országos és a megyei sajtó képviselőinek. Jelöltek:

Hajdú-Bihar megyei  1sz választókerület:  Dr.Gurmai Zita, 52 éves közgazdász, EU-szakértő, az MSZP országos elnökségének tagja

Hajdú-Bihar megyei 4.sz választókerület: Lencsésné Gál Mária, 49 éves, tanító

Hajdú-Bihar megyei 5.sz választókerület: Dede Tamás, 44 éves, tanító, fotóriporter

Hajdú-Bihar megyei 6.sz választókerület: Csige Tamás, 46 éves, Hajdúdorog város polgármestere

A másik két választókerületben a Demokratikus Koalíció állít jelöltet, az MSZP-vel kötött megállapodás szerint.

Gőgös Zoltán elmondta, valamennyi jelölt eddigi munkájával bizonyította, hogy alkalmas arra, hogy a magyar emberekkel, egy másik, jobb és igazságosabb  Magyarországot építkezésére vállalkozzanak. A Változás Szövetsége azt ígéri, hogy az Orbán rezsim leváltható, a korrupt Fidesz hatalom a történelem süllyesztőjébe kerülhet. Hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely az ország legnépszerűbb ellenzéki politikusa, a köré szerveződött csapat rendelkezik azzal a szakértelemmel, amely képes a szövetség választási ígéreteinek a megvalósítására. Az új kormány tűzzel, vassal irtani fogja a korrupciót, igazságot szolgáltat mindazoknak, akiket Orbánék uralkodása alatt jogtalanul veszteség ért.

Hegyesi Beáta kiemelte, a két párt arra szövetkezett, hogy megállítsa a Fideszt, hiszen április 8-a talán az utolsó alkalom erre. Baloldali programot szeretnének megvalósítani, a közös program garancia lehet arra, hogy az eddigi elnyomottak helyzetében gyökeres változás álljon be.

Mindketten hangsúlyozták, hogy a a következő két hónap alatt szeretnék meggyőzni a még bizonytalan választókat arról, hogy A Változás Szövetsége az az erő, amely képes érdemes a magyar emberek bizalmára, amely reményt adhat mindazoknak, akiknek elege van az elmúlt nyolc évből.

Dr.Gurmai Zita, elmondta, azt tapasztalta, hogy a debreceni emberek többsége kormányváltás szeretne.Számára a választók szava számít, nem a “húsz százalék”. Kiemelte, több munkahelyet és kevesebb korrupciót szeretne Debrecenben és térségében. Hangsúlyozta, az emberek fizetése nőjön, ne a képviselők vagyona. Azért dolgozik, hogy több megbecsülést kapjanak a nyugdíjasok, ne közpénzből hízzanak a Kósa família disznai.

Ne a Kósa família disznai hízzanak közpénzből, hanem a szegények zsebébe jusson több pénz
Ne a Kósa família disznai hízzanak közpénzből, hanem a szegények zsebébe jusson több pénz

Lencsésné Gál Mária szerint szükség lenne demokratikus, gyermekközpontú, tehetséggondozó, párt-és politika-semleges oktatásra.

Fontosnak tartja, legyen szabad az út mindenki számára a közép-és felsőoktatásba, anyagi helyzetétől függetlenül. A térség 41 településén a legfőbb gondot a megélhetés jelenti. Ha  bizalmat kap a választóktól támogatni fogja azokat a reformokat, amelyek a munkavállalóknak olyan törvényileg garantált jövedelmet biztosítanak, amelyből meg tud élni családjával, itthon a szülőföldjén.

Dede Tamás, fontosnak tartja az egyenlőtlenségek csökkentését. Olyan Magyarországot szeretne, ahol mindenki számít, a javak nem kevesek kiváltsága. Kiemelte, ha megválasztják, kezdeményezi szociális-illetve fiataloknak szóló földprogram indítását. A választókerületén is sok családnak jelentene segítséget a lakásfelújítási program indítása, szigeteléssel és takarékos berendezésekkel  csökkenthetőek lesznek az energia költségek.

Csige Tamás, elmondta, hogy városának papírbrikett programja mintául szolgálhat az ország más térségei számára is. Képviselőként azon dolgozna, hogy a közmunkások értelmes, a közösség számára is hasznos munkát végezzenek, mind többük előtt nyíljon lehetőség visszatalálni a munka világába. Kiemelte, hogy fontosnak tartja, az önkormányzatiság helyreállítását, a Fidesz által elvett jogosítványok visszaállítását a települések számára. A helyben élők tudják a legjobban,. hogy mire van szükségük, az emberek számára fontos ügyek ezért ott is dőljenek el.

A képviselő-jelöltek már nagy erővel kampányolnak.

Jövő hétfőtől megkezdődik az ajánlások gyűjtése, bíznak abban, hogy rövid idő alatt a a törvény által meghatározott ajánlások többszörösét gyűjtik össze. Tisztában vannak azzal, hogy Hajdú-Bihar megyében a média a Fidesz kezében van, ezért a személyes találkozásokra és a közösségi oldalakon való részvételre helyezik a hangsúlyt. Ugyanakkor hangsúlyozták: elvárják, hogy a közpénzből fenntartott helyi médiák , a kampányidőszakban ne a Fidesz sajtójaként működjenek, hanem minden jelölt számára biztosítsanak megjelenési lehetőséget.

...

Szólj hozzá