Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Nem minden az, aminek látszik

Nem minden az, aminek látszik! Ne ítéljünk első látásra, nem minden gyerek bántalmazott, akin valamilyen külsérelmi nyom látható. A cikkünkben szereplő anyuka sem bántotta soha gyermekét, mégis sokszor magyarázkodni kényszerül, pedig a kicsi bőrén csak haemangióma látható születése óta. És, hogy mi is az? – alább elolvashatja. 

Nem minden az aminek látszik
forrás: internet

Nem minden az, aminek látszik.

A következő történet, azért érdekes, mert az anya nem verte meg gyermekét, nem szorongatta meg kislánya karját, és terhesség közben sem rúgták hasba őt, mégis folyton elítélik és azzal vádolják, hogy bántalmazza gyermekét. Pedig ez csupán egy haemangióma, népszerű közismert nevén: tűzfolt.

Nyugodtan játszhatnak együtt a gyerekeink, nem fertőző. Ez az ő szexepilje.

 -mantrázza nap mint nap az asszony a játszótéren. 

Miközben felnőtt emberek bántó és sértő megjegyzéseket tesznek a mindösszesen két éves kislányra, az anya folyamatosan magyarázkodni kénytelen.  Sajnos amit az emberek nem ismernek, attól megijednek és már jönnek is az előítéletes gondolatok.

 

Az anyuka  eldöntötte,

ha nagyobb lesz gyermeke, elmagyarázza neki, hogy ez nem egy szörnyű dolog, ezzel együtt lehet élni. Rengeteg ember él bőrhibákkal, akik szégyellik a másságukat.

“Én azt mondom, nem az a más, aki bármilyen rendellenességgel született, vagy alakult ki a későbbiekben. Legyen bármilyen testi vagy szellemi  fogyatékkal vagy bőrhibákkal élő ember. Az a más, aki ezt nem képes elfogadni.”

És mi ez valójában? A haemangioma a bőrfelszínen, a nyálkahártyán megjelenő borvörös elszíneződésű lapos vagy dudoros, kerek vagy pókhálószerű kiboltosulás. A bőr ereinek egyenletes vagy barlangos tágulata okozza. Az elváltozott ér egyaránt lehet artéria, véna vagy kapilláris (hajszálér). A jelenséget a színe miatt tűzfoltnak, az anyajegyhez való hasonlósága miatt anyajegynek is szokták nevezni.

A haemangioma csecsemő-, gyermek- és serdülőkorban igen gyakori, azonban általában spontán visszafejlődik. A testfelszínen bárhol elhelyezkedhet, az arcon, a tarkón és a törzsön a leggyakoribb.

forrás: http://www.betegseg.net/betegsegek/haemangioma)

Szólj hozzá