Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

“Nem felejtettem el, honnan érkeztem!”

“Emberi beszélgetés” címen készített beszélgetésre alapuló, rövid riportot Deák Judit Nemes Gáborral, a XVI-ik kerület DK Országgyűlési képviselő jelöltjével, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnökével. A beszélgetést teljes terjedelmében olvashatja alább:

– Szeretettel köszöntelek. Mit jelent pontosan a jelmondatod, hogy nem felejtetted el, honnan érkeztél?

– Valamikor autóbusz vezetőként kezdtem a BKV-nál. Úgy érzem, hogy a kollégák bizalmával sikerült felfelé lépkednem. Ugyan úgy kétkezi munkás vagyok mint korábban, csupán mostanra felléphetek a társaim érdekében.

– Amikor nem másokat képviselsz, hogyan kapcsolódsz ki? Találsz rá kis időt?

-Megpróbálok.
Fontos, hogy legyen kis szabadideje mindenkinek. Nagy szerelmem a hobbi szakácskodás.Gyermekeim, unokáim mindig örömmel fogadják az elkészült “remekműveimet”. Kis sportot is becsempészek heti két alkalommal. A futball ideális, hiszen sok futással átmozogni másfél órát igazán frissítő feladat.

– Nemrég hatalmas fába vágtad a fejszédet.

A munka igazi nagybetűs ÉRTÉKÉT szeretnéd képviselni a Parlamentben, mint országgyűlési képviselő. Jól látom?

– Igen! Ez is volt a célom. Úgy érzem, hogy nagyon sokat veszítettek az elmúlt években a munkavállalók. Én közöttük élek, egy vagyok velük. Látom, tapasztalom azt a magas fokú elkeseredést, amiben élnek. Szakszervezeti vezetőként számtalanszor falakba ütközöm, ezért megpróbálkozom magasabb szintről a segítségnyújtással.

"Nem felejtettem el, honnan érkeztem!"
"Nem felejtettem el, honnan érkeztem!"

– Volt már olyan eseted, amikor nem találtál szavakat társaid sorsát látva?

– Mindig nehéz szembesülni az élet fájó dolgaival. Történt már pár alkalommal, hogy nagy betegség érte el a kollégáimat. Közel hozzá, hogy elveszítsem őket.Mindent amit csak lehetett megpróbáltam, hogy segítsek a helyzetükön. Anyagilag, vagy akár lakásfestéssel. Nem zavar, ha festékes lesz a kezem. Magukra maradnak hazánkban a csökkent munkaképességűek, ezen változtatnunk kell!

– Végezetül azt kérem, hogy oszd meg az első gondolatot, ami eszedbe jut erről a dátumról: 2018. április 08.

– Győztünk a választáson, és a Parlamentből többek érdekét tudjuk képviselni!

Köszönöm az emberi beszélgetésünket.

Deák Judit

...

Szólj hozzá