Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Németh Sándor: akkor kell kormányt váltani, ha van jobb a meglévő helyett

Úgy tűnik, hogy sorban készülnek az interjúk Németh Sándorral, a Hit Gyülekezet vezető lelkészével. A közelmúltban már szemléztük egyik interjúját. Úgy érezzük, azonban, a Pesti Srácok jobboldali portál újságírójával készült beszélgetésének egyes részei érdemesek arra, hogy olvasóink számára is elérhetővé tegyük. Összeállításunkban kerüljük azokat a kérdéseket, amelyekről korábban már volt szó. Ha a két írást egymás mellé teszi a kedves olvasó, akkor talán teljesebb képe lesz az egyházi vezetőről.

Németh Sándor: akkor kell kormányt váltani, ha van jobb a meglévő helyett
Németh Sándor: akkor kell kormányt váltani, ha van jobb a meglévő helyett

A vezető lelkész kiemelte, hogy  a Hit Gyülekezete egy valódi egyház, sok tízezres tagsággal, valódi hitélettel.

Tehát józan realitáson alapuló döntésről beszélhetünk. A Hit Gyülekezete társadalmi beágyazottsága és hatása a közgondolkodásra olyan mélységű, hogy indokolt kiegyensúlyozott viszonyt ápolni a kormányzattal:

Törekvésünk célja, hogy a magyarság nemzeti önazonossága egyetemes emberi értékekkel legyen feltöltve. A Fidesz és az Orbán-kormány irányvonalában pedig látom egy modern, új nemzeti identitás és gondolkozás keresését is. Én legalábbis érzékelek egy olyan törekvést is részükről, amely az 1100 éves magyar történelem alapján igyekszik megújítani és kialakítani egy olyan modernnek is nevezhető nemzeti identitást, amelynek őszinteségét az Izraellel és az amerikai republikánusokkal való jó kapcsolat kiépítése is mutatja.”

Hangsúlyozta, hogy a gyülekezet tagjai számára az áprilisi választások előtt iránymutatást adnak:

“A soron következő választásra nézve pedig majd megfogalmazzuk azokat a szempontokat, amelyekkel segíteni akarunk a hívőknek a helyes döntésben, hogy messzemenőkig vegyék figyelembe, melyik politikai programok segítik a kereszténység fennmaradását, megújulását; mit mondanak a nemzeti önrendelkezésről, a házasságról, a muszlim migrációról és a betelepítésről, a drogliberalizációról, az EU jövőjéről. Napjainkban ezek a témák foglalkoztatják a Hit Gyülekezete tagjait. “

Az ország jövőjével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy neki a keresztény ébredés a legszimpatikusabb:

“Számunkra elfogadhatatlan ez a „minél rosszabb, annál jobb” szemlélet, valamint a politikai káosz létrehozása. Nekünk az a szimpatikus, ha az ellenzék a realitással foglalkozik, össznemzeti érdekeket vesz figyelembe, és ezen belül helyezi el a politizálás tereit, illetve a programját. Régi elv, hogy akkor kell kormányt váltani, ha van jobb a meglévő helyett.”

Elmondta, az ATV hangvételét a hírigazgató és a szerkesztők határozzák meg elsősorban, nézeteinktől függetlenül:

“A Hit Gyülekezetét a balliberális oldalról mindig is támadták vagy kritizálták, az utóbbi években azért erősödött fel részükről a velünk szembeni ellenszenv, mert a muszlim migráció és betelepítés kérdésében, amely 2015 óta a legfontosabb vízválasztó a magyar és európai politikában, személyem és a közösség döntő többsége egy oldalra került a magyar kormánnyal.”

A kormány menekültellenes kampányával kapcsolatban, Németh Sándor kitért arra, hogy szerinte létezik-e Soros-terv:

“Igen, formálisan ugyan megkérdőjelezhető, de lényegileg számomra realitás. A népek és vallások keveredése, valamint a kulturális-vallási relativizmus és egy világtársadalom kiépítésének koncepciója egy régi, több évszázadra visszatekintő ideológia, amely azért kívánja felszámolni a nemzeti identitást és az országok szuverenitását, mert azokat a világbéke és igazságosság akadályának véli. Egy bizonyos nemzetközi elit úgy látja: eljött az idő, hogy ezt a tervüket lenyomják az európai nemzetek torkán. Ezeket az ideológiákat propagálja Soros György számos nyilatkozata és dolgozata, ez számomra egyértelmű, így okafogyottnak látom, hogy a Soros-terv létéről vitatkozzunk, más kérdés, helyénvaló-e, hogy egy politikai kampányt nevesítenek ezzel.”

A Zárójel is írt arról, hogy Orbán Gáspár, a Hit Gyülekezetéről is beszélt a Business Class című újságban. Azt mondta, érkezett már intés is feléjük a gyülekezettől. Hozzátette, ők ezt nagyon jó néven veszik, hiszen „bölcsebbek, régebb óta ismerik az Urat.”

Németh beszélt arról is, hogy van-e kapcsolat a gyülekezete és a Felház között, kitért arra is, mit gondol, Simicska Lajos fia által, a miniszterelnök fiáról mondottakról:

„Igen, van kapcsolat és laza együttműködés közöttünk. Nem tudja a kis Simicska kicsinálni Orbán Gáspárt. Ő egy karizmatikus keresztény mozgalom felépítésében, és nem egy politikai mozgalomban vesz részt. Gáspárt őszinte és intelligens fiatalembernek ismerem, aki elkötelezett hívő keresztény. Személyemet és közösségünket is sokszor le akarták járatni, de ezekből mindig megerősödve kerültünk ki. A hit embereivel szemben a lejárató propagandák mindig céljuk ellentétét érik el.”

...

Szólj hozzá