Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Németh Szilárd megmondta a tutit: kommunista mind, ezért sincs lefutott választás, tanuljunk 2002-ből

Elemében volt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, egy kedd esti rendezvényen. A Magyar Nemzet szerint akármennyit migránsozott, sorosozott, a 70-80 fő  nyugdíjaskorú vendég bőszen bólogatott, nem akadt senki, aki a csúsztatásaira, félinformációira felhívta volna a figyelmet. Az övéi között volt, a résztvevő idős emberek itták a “fiatal demokrata” nagyágyú szavait.

Egy-egy ilyen rendezvénynek az a lényege, hogy senki sem kérdőjelezi meg a fideszes világképet, ezért a sztárfellépő bármilyen hülyeséget mondhat, nincs  ellenvetés. Ez hatványozottan igaz volt erre az estére is, így Németh Szilárd közbevetés és kétkedés nélkül sorolhatta fel a kormánypropaganda legismertebb blődségeit.

Németh Szilárd megmondta a tutit: kommunista mind, ezért sincs lefutott választás, tanuljunk 2002-ből.
Németh Szilárd megmondta a tutit: kommunista mind, ezért sincs lefutott választás, tanuljunk 2002-ből. Kép: HVG.hu

Egy, csak egy férfi volt, aki  nem a menekültekről, nem Brüsszelről, de még csak nem is Soros Györgyről szerette volna kérdezni Németh Szilárdot, hanem egy olyan, a saját életét is érintő problémáról, ami valóban hatással van a mindennapjaira. A XVII. kerületi lakos arról beszélt, hogy a repülőtér közelsége miatt egyre nehezebbek a mindennapok, zavarja őket a zaj, és hiába ígérgettek korábban megoldást a fideszes politikusok is, nyolc év alatt semmiféle változás nem történt. A kérdezőt férfit igyekeztek leállítani, a közönség tagjai közül többen is elégedetlenségüket fejezték ki, közbevágtak, aztán valaki meg is jegyezte, hogy „költözz el, öreg”, és többen már várták, hogy Németh visszatérjen a favorit témáira. Amikor a férfi újra visszatért a témára, Németh szánt rá ugyan néhány szót, de gyorsan ugrott is tovább.

Németh Szilárd kiteljesedésében Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója tökéletes partnernek bizonyult.

Stefka azzal nyitott: szerinte ki kell mondani, Magyarország célkeresztben van – utalva ezzel Charles Michel belga kormányfő hétfői szavaira, aki arról beszélt, hogy akár a V4-ek kihagyásával is átalakítják az unió bevándorlási rendszerét. Németh Szilárd szerint megfenyegették a visegrádi négyeket; a tagállamoknak van joguk migránskérdésben dönteni. A belga miniszterelnök szavainak okát kutatva azonban meredek magyarázatot adott: szerinte a kormányfő a belgákat gyötrő kollektív lelkiismeret-furdalást próbálja enyhíteni ezzel azért, mert gyarmattartóként több millió embert pusztítottak el Kongóban. Nem úgy mi, magyarok.:

„A választók három nemzeti konzultáción és egy népszavazáson tették nyilvánvalóvá, hogy mit képviseljen a kormány. Mindent az ország megvédésének rendeltünk alá, hogy egy migráns se jöjjön az országba” 

A Fidesz alelnöke az ENSZ migrációs egyezményének tervezetét sajátosan ostorozta. Azt mondta ugyanis, nem tudja, mi az a fenntartható fejlődés, de értelmezésében az ENSZ-egyezmény a migráció előfeltétele. Szerinte „el akarják takarítani a magyar ellenállást”, az ország ellen kvázi összeesküvésben pedig Soros György játszik kulcsszerepet. Ennek a hálózatnak része Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje is. Mint fogalmazott, nem véletlenül mondta, hogy a politikus nemzetbiztonsági kockázatot jelent:

„Szembemegy a magyar emberek akaratával. Ez önmagában nemzetbiztonsági probléma. Ráadásul afgán szakértőt delegálna a bizottságba, ami nonszensz.” Majd még rá is erősített:

 „A bizottság nem liberális kávézó, hanem a parlament politikai testülete. Nem arra való, hogy ha szellent egyet egy lepke, azt megtárgyalják”  

A legerősebbet azonban Bangóné Borbély Ildikó kapcsán mondta a rezsibiztos. Állította, hogy nem foglalkozik az ellenzékkel és a széttagoltsággal. De azért felhívta az érdeklődők figyelmét:

 „Ha a gazdi azt mondja, össze fognak tapadni! Kommunista mind. Ezért sincs lefutott választás, tanuljanak 2002-ből. Az a tét, hogy bevándorlóország leszünk-e”. 

A Magyar Narancs írt arról, hogy a moderátor, a változatos életutat megjárt Stefka István sem akart elmaradni a rezsibiztostól. A Fidesz alelnökét ugyan nehéz túlszárnyalni, de Stefka megpróbálta. Kerek perec kijelentette, hogy a magyarok már nem szeretnek Nyugat-Európába járni, mert az olyan lett, mint Afrika. Majd gyorsan helyesbített, és hozzátetette, hogy Afrikával nincs semmi gond, ha valaki oda akar menni. Még ezen a ponton sem szólalt fel senki, így Stefka nyugodtan továbbmehetett, és úgy festette le Magyarországot, mint „a béke és biztonság szigetét”, amely szerinte ugyanúgy a „béke szigete”, mint 1938 és 1944 között volt. Többet erről nem mondott, de tényleg érdekes, hogy ma egy fideszes megmondó ember azt az időszakot állítja példaként a hallgatóság elé, amikor a lakosságot zsidótörvények sújtották, és amikor a korábbinál is jobban felerősödtek az antiszemita hangok.

Az egykori fiatal demokraták valószínűleg szemen köpték volna saját magukat, ha a Fidesz megalakulásakor látják, milyen nézetek mellé áll az a párt, amelyet a pártállam ellenében, a demokrácia védelmében hoztak egykor létre. Közel 30 év múlva, egy kis köpcös, felcsúti volt focista, egykori fiatal demokrata tartja markában az országot, magát a hazával azonosítja. Pártja, nagyobb hatalom, mint egykor Kádár pártja volt. Az végképp vitathatatlan: szétlopták az országot!

...

Szólj hozzá