Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Miért pont annyi?

Sajnos, vége. Lezárult az “egyedülállón sikeres”, nemzetinek és konzultációnak nevezett kampány. Nem is nagyon érthető, a Fidesz-frakció miért csak egy hét hosszabbítást kért rá. Eltarthatott volna a kérdőívek visszaküldése akár a jövő évi választásokig, nehogy már a polgárok véletlenül elfelejtsék, mitől kell rettegni és mit kell tenni a célért, hogy riadalmuk elmúljon.

...

Nemzeti konzultáció, Fidesz-frakció

Miért pont annyi?

Már csak azért is indokolt lett volna a határidő kitolása, mert – mint megtudtuk – egyáltalán nem volt könnyű a feladat. Ezt tegnap reggeli szokásos rádiószózatában Orbán Viktor az “erőfeszítés” szóval jellemezte. Hiszen el kellett olvasni a hosszú magyarázó szöveget, aztán megérteni (ajjaj), beszélni róla a feleséggel, barátokkal (ajjajjaj), majd kitölteni és postára adni (pláne). Kétségkívül embert próbáló tevékenység.

Ennek tükrében különösen feltűnő, hogy több mint 2,2 millió válasz érkezett vissza. Legalábbis a hivatalos közlés szerint. Mert a kekeckedő, a kákán is csomót kereső és nyilvánvalóan Soros-bérenc bevándorláspártiak (kik mások?) nem hisznek a számokban. Azt állítják, hogy nem igazolható, valóban annyian érezték honfiúi (vagy -leányi) kötelességüknek ezt a bonyolult tevékenységsort, mint ahányról a fideszes számlálók hírt adtak. Nyilvánvaló, hogy ezt a magyaros kételkedést vissza kell utasítani. Már csak azért is, mert nem akkora – nyolc millióhoz közeli – számot mondtak, mint ahány választópolgár megkapta a konzultációs levelet. Pedig mondhattak volna, azt sem lehetne ellenőrizni.

De nem.

Fontosabb volt, hogy jelezzék, bár valódi migránssal, bevándorlóval, vagy akár egy igazi Sorossal a magyarok még alig találkoztak, azért kellőképpen félnek tőlük. Ebből következően: biztos a szavazótábor.

Az erőfeszítésből így lett erőfitogtatás. Hogy ne legyen kétséges a választás. Választás?

Sebes György

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.Szólj hozzá