Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Népszavazás Budapesten a mobilgátról? Ugyan már, parasztvakítás!

Tarlós István  gondolt egyet és amit eddig ellenzett, annak hirtelen az élére állt. A főpolgármester látva, hogy már zsidózássá fajult a Római- parti mobilgát ügye, megrettent és ügydöntő budapesti népszavazást kezdeményez a témában.

Népszavazás Budapesten a mobilgátról? Ugyan már, parasztvakítás
Fotó: Zárójel/archív

Tarlós István pávatánca

A főpolgármester, aki nem egy kimondott szélkakas, hiszen bármilyen rossz döntése mellett is kiáll – ahogy megszokhattuk – egészen a legvégsőkig, most morcosan fordult egyet.

Az ok pofon egyszerű. A főpolgármester eddig kedvenc (ál) civilszervezete, a Római- Partért nevű, a napokban levetette magáról a civilizációs gúnyát és virtigli nyilas zsidózásba kezdett a mobilgát ürügyén. Ettől a hangulattól és szóhasználattól rettent meg Tarlós, aki most átlendült a túloldalra.

Színjáték

A Zárójel megkérdezte Horváth Csabát, az MSZP volt budapesti főpolgármester-helyettesét és jelenlegi városi képviselőjét, mit gondol a tarlósi fordulatról:

A főpolgármester színjátékot játszik, hiszen több mint egy éven keresztül folyamatosan lesöpörte azokat a kezdeményezéseinket, amelyekkel azt akartuk elérni, hogy legalább annak az 55 ezer embernek a véleményét kérjék ki a mobilgát ügyében, akik a Rómain laknak. A fővárosi népszavazási kezdeményezést is többször negligálta a közgyűlés, ehhez képest most, a náci botrány hatására meggondolta magát.

Arra a kérdésre, hogy örülnünk kell-e a pálfordulásnak, így felelt a képviselő:

Amit most mond, sem mutat komoly elhatározást, hiszen csak annyi történik, hogy beterjeszt egy javaslatot, tőle akár lehet népszavazás is, márpedig egy gyenge főpolgármesteri lehet kevés, ide több kellene: nagyon erős, eltökélt igen, de ennek úgy látom még híján van Tarlós úr.

A mobilgát  nyomvonalának  kialakításakor az ott élők véleménye kell, hogy mérvadó legyen, nem pedig másoké, akiket sokkal kevésbé érdekel a kérdés, már csak a személyes érintettség hiányának okán is.

Félidőben járunk

Ne feledjük azt sem, hogy a meccset még közel sem játszotta le a Fidesz és Tarlós. Könnyen előfordulhat, hogy a frakció, amelyhez ő is tartozik, ismét lesöpri az indítványt és akkor a főpolgármester szomorúan széttárja majd a kezét: „Én mindent megpróbáltam!”

Az a minden pedig nagyon kevés, hiszen Tarlós Istvánnak több mint húsz éve volt az árvízvédelem megoldására, de sem mint óbudai polgármester, sem mint főpolgármester nem tett semmit azon kívül, hogy folyamatosan megsértődött azokra, akik akár szakmai alátámasztás mellett is ellentmondtak neki.

A jelenlegi áldatlan és egyre durvább helyzet okozója pontosan Tarlós István, az a Tarlós István aki most nagyhirtelen túlmozgásos kapkodásával tovább ront a helyzeten.

Szerintem itt lenne végre az ideje a tiszta lapnak, azaz a megfontolt, minden érintett bevonásával lefolytatott tárgyalásnak. Egy ilyen komoly szakmai megbeszélés eredményeként – még most is – kimunkálható lenne a legideálisabb megoldás.

A fővárosi népszavazás kiírása ügyében viszont szkeptikus vagyok.

-fejezte be mondandóját az MSZP fővárosi képviselője.

Kapcsolódó cikkek

A fővárosi Fideszesek megerőszakolták Budapestet

Tarlós Rakpart lesz a letarolt Római-part helyén

Piknikkel a Római fáiért!

Szólj hozzá