Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Nyári színházi körkép – 2. rész, Budapesti kínálat

Ahogy tegnap megígértük folyatjuk körképünket, főszerepben a nyári színház, méghozzá  ezúttal Budapestről. A kérdés csak az: kint vagy bent szórakoznánk szívesebben?

Szabadtér

Városmajor

Koncertek, gyerek-előadások, operett, minden van amit egy sikeres  nyári színház megkíván. Kiemelkedik a repertoárból,   Nyári Krisztián  és a  Kaláka: Így szerettek ők – Irodalmi koncert-színháza. A tavalyi évadból visszatapsolt zenés darabban Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél személyesítik meg az azonos című könyvben szereplő művészeket. Narrátorként a szerző Nyáry Krisztiánt láthatjuk, mindezt a Kaláka együttes alá-, és melléfestésével. Akit ez a pár mondat nem győzött meg, annak íme így kis

A Margitsziget

A Szabadtéri Színpadon akár zenés western-cirkuszt is láthatunk ha úgy tartja kedvünk, amiben az ígéret szerint van humor, zene, cirkusz, tánc. Cirque Éloize: Saloon címmel keressék ezt a tartalmas szórakoztatást, melynek magyarországi bemutatója augusztus 4-én lesz. A Szent-Margit kolostor-romoknál és az Interaktív Meseszínpadon idén is ingyenesek a kicsiknek szóló előadások. Ez igazán remek dolog, mert így nem feltétlenül pénzkérdés, hogy a gyerekek színházat lássanak. Mellesleg nagyszerű lehetőséget kap így számtalan gyermekszínházi társulat is, hogy bemutatkozhassanak, népszerűsítsék magukat.

Falak között

Center színház

Ha a szabadtéren  nem találtunk volna gyermekünk ízlésének megfelelő előadást, a Center Színházban minden hétvégén más darabbal szórakoztat a Mesekocsi Színházi Társulat gárdája.

 

Nyári színházi körkép – 2. rész, Budapesti kínálat
Piroska és a farkas (fotó: Center színház)

Spirit Színház

A viszonylag új, 3 éves formáció,  formabontó jelleggel, nyári bemutatókat is tart. Hideg italok mellett nézhetjük meg a Furcsa pár női változatát Igó Éva és Kocsis Judit főszereplésével, vagy Neil Simon másik, Ölelj át című vígjátékát Czeizel Gábor rendezésében. http://spiritnyar.hu/

Nyári színházi körkép – 2. rész, Budapesti kínálat
(fotó: Spirit színház)

Dumaszínház

Ők megállás nélkül gondoskodnak a jókedvünkről, nyáron ugyanolyan intenzitással működnek, mint az év bármely hónapjában. Aki szereti a stand up comedyt, ezen a humorista gyűjtőponton bármikor feltöltődhet egy időre.

Nemzeti Táncszínház

Ha gyorsak vagyunk, július 31-ig még elcsíphetünk pár előadást a Nemzeti Táncszínházban, ugyanis a hónap végéig minden nap más programmal várják nézőiket. Flamenco, tangó, indiai táncképek, a már megszokott sokszínűség, idén nyáron a nemrég felújított Várkert Bazárban.

RaM Colosseum

Nyári színházi körkép – 2. rész, Budapesti kínálat
(fotó: internet)

És ha már tánc, az Experidance Produkció négy különböző előadása közül is választhatunk augusztusban, a RaM Colosseum épületében.

Jó szórakozást kíván a Zárójel, a nyár előttünk álló napjaira.

(Szerz:Lengyel Szilvia)

Szólj hozzá