Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Nyugdíjemelés 2018

Elismerés illeti a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság értesítését, mert még a képzettebb (talán a szövegértéssel sem bajlódó) állampolgár sem ért meg belőle egyetlen  szót se!

Nyugdíjemelés 2018
Nyugdíjemelés 2018

Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság…

„Ön 2018. január hóban, kerekítve (!)… ellátásra jogosult”. Vajon mit kerekítettek? Hová, amikor a fillérek rég megszűntek. „A rehabilitációs ellátásból 2017-ben levont nyugdíjjárulék összegéről 2018. január 31-ig külön igazolás kerül kiállításra.” Igazi hivatalos mondat, csak értelme nincs.

Az iromány második oldala még érdekesebb olvasmány.

1. pont:

„2018. január 1-jére végrehajtott emelés a 2017. novemberi egyösszegű kifizetéshez kapcsolódóan…” – itt egy csomó paragrafus áll. „2018. január 1-től 0,8%-kal kell emelni az ellátásokat…”

2. pont:

„2018. január 1-jei emelés, a 2018-ra tervezett fogyasztóiár-növekedésének megfelelően – megint paragrafusok – 3%-kal kell emelni a 2018. január 1-jét megelőző időponttól megállapított, az 1. pontban felsorolt ellátásokat” – újra paragrafusok soroltatnak fel.

3. pont:

„Összeghatárok, illetve meghatározott összegű ellátások” címszó alatt: A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj 2018. január 1-től havi 91.080.- Ft. összeghatárig folyósítható együtt. A rokkantsági járadék havi összege… 36.365.- Ft. A nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék bevezetéséről szóló…. Kormány rendelet szerinti összegek saját jogon 193.380.- Ft, ra, hozzátartozók esetén 96.690.- Ft-ra emelkednek…” (ezek vajon kicsodák?).

A 4. pont

Éppolyan süket duma a paragrafusokkal „Magyarázat a tájékoztatóhoz” címen, mint a korábbiak a jövedelempótló kártérítési járadékról, egyéb befizetett, igazolt összegekről szólók stb.

Amit az egészből kivehetünk, hogy a választás előtt a kormány meggondolta magát, a 0,8%-hoz még 3%-ot hozzácsap az évek óta csöppet sem inflációkövető nyugdíjakhoz. Mi azonban tudnánk mesélni, hogy a piaci árak, főképp a zöldségeké és a gyümölcsöké évente a duplájára nőnek, a sajtok és a tejtermékek ára úgyszintén, nem beszélve a szolgáltatásokról, a konzervekről, a nem támogatott gyógyszerekről, meg sok más áráról, s hozzá bizonyos foglalkozásoknál a keresetnövekedésekről.

Persze nem az egészségügyben vagy az oktatásban!

...

Szólj hozzá