Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Az odaadó férj feleségének betegsége miatt, 79 évesen tanult meg vezetni

Keith Limbert 79 évesen tette le a vezetői vizsgát, hogy feleségét kórházi kezelésekre tudja szállítani. Az odaadó férj így szerette volna meghálálni azt a szerető gondoskodást, amit a felségétől az 58 év házasság során kapott.

Az odaadó férj feleségének betegsége miatt 79 évesen tanult meg vezetni
Keith és Anne Limbert (Forrás: YouTube)

Soha nem késő!

A 79 éves Keith Limbert ezzel – a több mint gesztussal – akarta meghálálni feleségének az egész életen át tartó gondoskodást és sofőrködést.  Az idős házaspár 58 éves házassága alatt mindig Keith felesége, Anne vezette a családi autót.  Ám életük megváltozott, amikor 2015-ben Anne stroke-ot kapott. Noha az idős hölgy felépült lassanként a betegségből, onnantól többé nem vezethetett. Aztán másfél éve Anne újból beteg lett, sajnos mellrákot diagnosztizáltak nála. Emiatt rendszeresen kell kezelésekre járnia. Az odaadó férj ezért határozott úgy, hogy megtanul vezetni. Így szerette volna segíteni és támogatni feleségét a gyógyulásban. Egyrészt, hogy kényelmesen, a megszokott módon, autóval járhasson az orvosi kezelésekre, ellenőrzésekre. Másrészt, hogy ne kelljen feladniuk a betegség után sem a megszokott életüket, hogy továbbra is kirándulgathassanak vagy elmehessenek kedvenc helyeikre.

Az autó fontos „segítője” az életüknek

Keith Limbert, az egykori gyári munkás, amikor kiderült, hogy felesége a stroke után többé nem vezethet, majd nem sokkal később daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, nyomban jelentkezett egy autósiskolába. A 79 éves úriember a tesztek teljesítése után mindössze 40 gyakorlati órát vett, és két sikertelen forgalmi vizsga utána, harmadjára már siker koronázta erőfeszítéseit. Keith birtokba vehette friss jogosítványát. Anne nagyon boldog, és büszke férjére. A jogosítvány lehetővé teszi, hogy elmenjenek kávézni, fagyizni vagy a kedvenc parkjukhoz egy kis sétára vagy bárhová a világon.

Természetesen nemcsak a kellemes időtöltésekhez használják az autót és Keith frissen szerzett „tudását”. A jogosítvány azt is lehetővé teszi Keith-nek, hogy feleségét a mellrák miatti kezelésekre is elvigye a kórházba.

Keith a következőket mondta: „Egy Andy Walker nevű briliáns oktatónál tanultam meg vezetni, és a harmadik próbálkozásra átmentem a vizsgán. Miközben vezetni tanultam mindvégig, azt éreztem, hogy ezt meg kell tennem Anne-ért, hogy így tudok majd róla teljes mértékben gondoskodni.” Majd így folytatta: “A feleségem 40 évig vezetett, 1972-ben szerzett jogosítványt. Fel sem tűnt mennyire jól vezetett. Őszintén szólva, Ő volt az én sofőröm. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy most én vigyázzak rá. Tartozom neki.”

Az idős házaspár családja, a gyerekeik és unokáik is nagyon büszkék Keith-re. Az egyik lányuk elmondta, hogy édesanyjuk stroke-ja után a szülei élete megváltozott.  „Most, hogy apa képes vezetni, ez új életet ad nekik.” – nyilatkozott meghatottan.

...

Szólj hozzá