Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ön szerint mire költötték az uniós felzárkóztatási támogatást?

A kérdés nehézkes, ezt mi is tudjuk, így inkább leírjuk, hogy mire költötték el az uniós felzárkóztatási támogatást.

Ön szerint mire költötték az uniós felzárkóztatási támogatást?

Ön szerint mire költötték az uniós felzárkóztatási támogatást?

A szabolcsi Gávavencsellőn egészen furcsán használták fel az Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét. A szegregáció felszámolására kapott 135 millió forintos támogatásból költöttek

  • masszázsra,
  • léleksimogató beszélgetésekre,
  • életkedv-előadásra,
  • biorezonancia mérésre
  • és farsangi bulira.

De jutott pénz Oravecz Nóra előadásra is. Az uniós forrásokat a pályázat szerint hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére kellett volna költeni.

A furcsaságokat a HírTV-n futó Célpont stábja fedezte fel, és utolérték a Gávavencsellő polgármesterét is. Mikor a riporter a Vojto Mihályné polgármesternél érdeklődött a felzárkóztatási programról, a településvezető először sértegetni kezdte az újságírót, majd később kiküldte a hivatalból.

 

Az uniós projekt elemei gond nélkül átcsúsztak a 2015-ös ellenőrzésen…

Annyit mindenesetre elmondott a polgármester, hogy az uniós projekt elemei gond nélkül átcsúsztak a 2015-ös ellenőrzésen. Csakhogy ez nem igaz, ugyanis a HírTV birtokába jutott dokumentum szerint az uniós szervek 12 millió forint visszafizetésére kötelezték az 4000 fős falu önkormányzatát. Egyébként a projekt részeként létrehoztak még három szociális-közösségi házat is, bár a Célpont stábja csak egyet talált nyitva a településen, és ott is csak egy sertéstelep működött a hátsó udvarban.

...

Szólj hozzá