Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbán követi Soros Györgyöt? Tessék találgatni!

Az Orbán által sokszor kikezdett Soros György több mint 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint) utalt át a vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak. Miniszterelnök úr! – itt a követendő példa!

Orbán követi Soros Györgyöt? Tessék találgatni!

Mit lép erre egy újgazdag?

A  The Wall Street Journal  kedden adta tudtul, hogy A döntéssel a Nyílt Társadalom Alapítvány az Egyesült Államok jótékonysági szervezetei között – a Bill és Melinda Gates Alapítvány mögött – a rendelkezésére álló pénzeszközök nagyságát tekintve a második lett.

A lap az alapítvány meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva közölte, hogy

a magyar befektető ezzel a vagyonának nagy részét az alapítványhoz utalta, átalakítva magát az alapítványt és a befektetési cégét is.

A Soros Fund Management befektetési alapkezelő 87 éves alapítója egyúttal megosztotta a vállalat fölött gyakorolt befolyását a Nyílt Társadalom Alapítvány beruházási bizottságával, amelyet most hívott életre. A bizottság elnöke ő maga, de – mint a The Wall Street Journal írta – a konstrukciót úgy alakították ki, hogy “túlélje őt”.

Soros 1979-ben „kezdett el adakozni” és szerte Kelet-Európában fellépett a kommunizmus elleni küzdelemben.

A portál emlékeztetett:

“Soros abban reménykedett, hogy nyílt társadalmakat segíthet életre olyan helyeken, ahol korábban tekintélyelvű kormányzatoké volt a hatalom.

Nyílt Társadalom Alapítvány

Afganisztántól Dél-Afrikáig több mint 40 Nyílt Társadalom Alapítvány működik, amely támogat menekülteket, finanszíroz közegészségügy javítását szolgáló erőfeszítéseket, vagy például a Kongói Demokratikus Köztársaságban nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekményeket tárgyaló, mozgó bíróságokat.

a Nyílt Társadalom aktivitása időnként felbőszített nacionalista kormányokat, mint amilyen a jelenlegi magyar kormányzat, amelynek célpontja volt a Soros alapította egyetem, és amely plakátkampányt folytat, kiemelve (Soros) szerepét a menekültek támogatásában”.

A lap felidézi, hogy Soros a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányban mindent megtett, hogy a spanyolajkú szavazók az urnákhoz járuljanak, nagy adományokkal támogatta a demokraták kerületi ügyészjelöltjeit.

Támogatta a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont és nyíltan bírálta a republikánus jelöltet, Donald Trumpot, akinek egyik kampányreklámja

„a globális hatalmi struktúra”

részeként említette Sorost, aki kárt okoz a dolgozó rétegeknek.

A választások után Soros alapítványa 10 millió dollárt költött a

„gyűlöletből elkövetett bűncselekmények elleni harcra”

mert szerinte a gyűlölethullámot a Trump-kampány lobbantotta lángra.

A The Wall Street Journal interjúra kérte Soros Györgyöt is, aki elhárította a lehetőséget.

A Fidesz-kommunikáció feltehetően hatalmas muníciót érez majd a hír félremagyarázásában, de kíváncsiak vagyunk arra, hogy az oly sok előnyhöz jutott fiúk közül ki áldoz bármekkora összeget a saját zsebébe átfolyatott közpénzből bármilyen jótékony célra.

Szólj hozzá