Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem

A kormány célja világos, egyértelmű és összefügg a nemzeti konzultációval, amit azért kell újra és újra megindítani, hogy egységes legyen az ország – mondta el a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában. Orbán Viktor kiemelte: a cél az, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország. Akik a migrációt szervezik és finanszírozzák, ne tudjanak boldogulni és távol tudjuk őket tartani hazánktól – ez a „Stop Soros” lényege.

Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem
Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem

Orbán Viktor a 180 percben arról beszélt:

Soros György nyíltan el szokta mondani, hogy rengeteg pénzt fordít a migráció támogatására. Korábban tervét nyilvánosan is hirdette.

„Rengeteg pénzt ad azoknak, akik a migrációt szervezik. A három elemből álló új migrációs törvénycsomag új helyzetet teremt, mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását, de a jogszabály rá is vonatkozni fog” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: külön regisztrálásra kerülnek „a civil, vagy inkább álcivil szervezetek, külön bevallást kell készíteniük, amit nagyítóval fogunk vizsgálni. Adót vetünk majd ki rájuk”.

Orbán Viktor elmondta, hogy magyar nézőpontból nem számít, hogy az unió vagy Soros György finanszírozza a civil szervezeteket, az viszont számít, hogy olyan célokat támogatnak, amelyek ellentétesek a magyar emberek álláspontjával. Hozzátette: a pénzt annak forrása szempontjából nem logikus megkülönböztetni.

Mindenkit távol kell tartani Magyarországtól, aki a magyar emberek érdekeivel ellentétes cselekedetet folytat – szögezte le.

A miniszterelnök szerint a migráció marad az elkövetkező tíz év legfontosabb kérdése Magyarországon és az unióban is.

Magyarország migrációs politikája változatlan: nem akarunk bevándorlóországgá válni és a kvótákat elutasítjuk. A magyar kormány sosem fogadta el az európai uniós kvótaszabályokat, így azok alapján senki semmilyen jogot nem követelhet magának Magyarországon – hangsúlyozta a kormányfő.

Azt is mondta, a nemzetközi menekültügyi egyezménynek eleget téve oltalomban részesült 1300 fő. Orbán Viktor elmondta, hogy főként kiskorúakról és nőkről van szó és jelen pillanatban 491 fő van őrzött és nem őrzött szálláshelyen hazánkban oltalom alatt.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott a miniszterelnök, hogy ezek az emberek abban különböznek a migránsoktól, hogy „illedelmesen bekopogtattak az ajtón”, nem pedig letarolták az országot. Hozzátette, csupán átmeneti oltalmat kaptak, ami azt jelenti, hogy amennyiben már nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük hazájukba. Sosem lesznek magyar állampolgárok – jelentette ki.

A német keresztényszocialista párt, a CSU meghívására a miniszterelnök januárban Bajoroszágban tartott előadást, ahol elmondta Kína nem veszélyt, hanem lehetőséget jelent nem csupán Magyarország, hanem Európa szempontjából is.  Orbán Viktor szerint Kína gazdag és erős világhatalom, aki befektetéseket keres szerte a világban.

Kihangsúlyozta Magyarország szövetségeseket keres.

A miniszterelnök szerint Európa nagy átalakulás küszöbén áll. Az amerikaiak nem véletlenül léptek ki az ENSZ menekültügyi egyezményéből, mivel a szervezet világméretű népvándorlást támogat. Ezek a fejlemények aggodalomra adnak okot, éppen ezért jövő héten ül össze a nemzetbiztonsági bizottság, hogy erről tárgyaljon – mondta.

...

Szólj hozzá