Zárójel

Orbán már most pitizik a határon túliak szavazatáért, üzent is nekik, miszerint "csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre"

A köszöntőt a Kárpát-medence számos településén, a helyi ünnepségeken felolvassák – mondta el Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek kedden.

„169 évvel ezelőtt ez a nap ébresztett rá bennünket arra, hogy azon az ösvényen, amely az egész nemzet felemeléséhez vezet, csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre. Mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy 1848. március 15-én vértelen forradalommal vívtuk ki szabadságunkat, de még ennél is nagyobb fegyverténynek tartjuk, hogy amikor meg kellett védenünk frissen szerzett jogainkat, egy emberként álltunk talpra” – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő köszöntőjében azt írja: „hét esztendővel ezelőtt ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy újraalkossuk és megszilárdítsuk a magyar nemzet egységének fundamentumát. Az elmúlt években olyan erős és stabil anyaországot építettünk, amely segíteni tudja a Kárpát-medencei magyarság szülőföldön való boldogulását. Rajtunk áll, hogy élve a kapott eséllyel, összefogásunkkal és kitartásunkkal valóra váltjuk-e ’48-as hőseink álmait, büszkén hirdetve: „a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez.” Legyen tehát béke, szabadság és egyetértés!” – zárta sorait Orbán.

(Fotó: Flickr)

OLVASTAD MÁR?   Reggeli szemnyitogató – hírek, információk, érdekességek 2017. május 22.

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER