Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbánék nem hagyták az út szélén

A várdai biogázerőmű körül “sertepertél” a bukott fideszes nyíregyházi cégvezető.

Orbánék nem hagyták az út szélén
Orbánék nem hagyták az út szélén

A Somogy megyei Várdán tízéves közdelem után hamarosan termelhet a bioerőmű – írta meg elsőként a népszava.

Információink szerint nagyon valószínű, hogy a bejelentés ahhoz a hírhez kapcsolódik, amely szerint a beruházás egyik koordinálója az ország másik végéből, Nyíregyházáról érkezett ide. Bocskai Péter, aki egy ideje afféle összekötőként dolgozik a várdai üzemet megvásárló Révész Groupnál, korábban az önkormányzati tulajdonban lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYÍRVV) vezetője volt, egészen addig, amíg idén júniusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélték.

A vádirat…

A vádirat alapján útfelújítási munkákat végeztetett több vállalkozóval, fix óradíjért, később azonban egyes cégeknek ennél magasabb összegeket, tehát indokolatlan előnyöket biztosított. A magasabb árak miatt a NyírVV több mint 82 millió forintos vagyoni hátrányt szenvedett el. Az ítélethirdetés után Bocskai Péter benyújtotta lemondását, amelyet Nyíregyháza polgármestere elfogadott, de hangsúlyozta, hogy az ítélet nem jogerős, az érintetteket az ártatlanság vélelme továbbra is megilleti. Ezután Nyíregyházán sokan kezdték találgatni, vajon milyen új megbízást kap a kárpitos végzettségű, csak érettségivel rendelkező volt igazgató, aki azzal vált országszerte híressé, hogy 2014-ben otthonában látta vendégül Orbán Viktort, s szerepelt a miniszterelnök akkori imázsfilmjében is.

A Révész Group…

A Révész Groupnál való feltűnését néhányan összefüggésbe hozzák azzal, hogy a cégcsoport több, mint félmilliárd forintos állami támogatást és adókedvezményeket kapott egy kilencmilliárdos nyíregyházi logisztikai központ építésére, amit októberben maga a miniszterelnök avatott fel. Azt nem tudjuk, hogy Bocskai Péter egyéni érdemeinek és kvalitásainak vagy másnak köszönheti, hogy őt sem hagyták az út szélén, erre a kérdésünkre ugyanis a Révész Group nem válaszolt. Székely Zsolt vezérigazgató közölte: amennyiben a várdai fejlesztésük dinamikája és perspektívája, valamint annak a környezetre gyakorolt hatása érdekel bennünket, akkor áll rendelkezésükre, ahogyan eddig is, de munkavállalóikkal kapcsolatos “személyeskedő kérdésekre” sem etikai sem pedig adatvédelmi okokból nem áll módjában reagálni.

Doros Judit

...

Szólj hozzá