Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Frissítve!!!! Orbán – Netanjahu

Rövid cikkben hívja fel a Jeruzsálem post, az izraeli közvélemény figyelmét Netanjahu miniszterelnök ma kezdődő magyarországi látogatására, Orbán Viktornál. A megbeszélések előtt közös közleményt adott ki a Magyar és az izraeli Amnesty International  Frissités a cikk végén

Ellentmondásos helyzet a “sorosozás” miatt

A cikk megemlíti, hogy Izrael magyarországi követével visszavonatták a Soros-kampány befejezésére felszólító nyilatkozatát.

Tény, hogy Netanjahu kormányfő legalább annyira utálja Sorost, mint a magyar kollégája.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Izrael kormányának mindenekelőtt a zsidóság érdekeit kell nézni, különös tekintettel a “galutban”, a szétszórattatásban élők védelmére.

Úgy látszik ezt az elvet most felülírta egyrészt a gyűlölet, másrészt a V4-ektől remélt támogatás az EU-n belül.

Orbán-Netanjahu  találkozó

Az izraeli miniszterelnök hétfői érkezésének idejére, mint egy konzervdobozt, úgy zárják le Budapestet, ami nem is csoda, hiszen az USA elnöke, Putyin, valamint a Pápa mellett a mindenkori izraeli kormányfő lehet a terroristák legfontosabb célpontja.

Orbán és  Netanjahu, akiket Soros-gyűlöletük mellett a kerítések építése iránti olthatatlan szerettük is összefűz – persze ne feledjük, más-más helyzetben folyamodtak ehhez az eszközhöz – 18-án találkozik. A megbeszélés egyik fontos témája, hogy Magyarország és az egyébként széthullófélben lévő V4-ek, miként tudnák egyengetni Izrael politikájának pozitívabb megítélését az EU-n belül.

Az Amnesty International Magyarország és Amnesty International Izrael közös közleménye:

Miközben Benjamin Netanjahu izraeli és Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre szorosabbra fűzi szövetségét, az Amnesty International Magyarország és Amnesty International Izrael komoly aggodalommal figyeli, hogyan lesz egyre nehezebb a jogvédő szervezetek és aktivisták munkája mindkét országban.

Mindkét ország vezetője gyűlöletet szít az egyetemes ember jogok és közös értékek ellen, megpróbálja aláásni a jogvédő szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban és megbélyegző kampányt folytat ellenük. Mindkét országban olyan jogszabályokat fogadtak el, és a hírek szerint terveznek elfogadni, amelyek korlátozzák azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, amelyek a demokratikus értékekért, az emberi jogokért és a hatalom átláthatóságáért küzdenek.

Teljes közlemény 

Frissítés!!!

A magyar kormány válasza a közleményre:

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul közölte: Magyarország, és a hírek szerint Izrael is határozottan fellép Soros György fizetett szervezetei ellen. A közleményben azt írták: “Soros által pénzelt szervezet” az Amnesty International is. Hozzáteszik:Soros György fizetett aktivistái bevándorlók százezreit akarják behozni Európába, és lépten-nyomon támadják azokat az országokat, amelyek megvédik határaikat.

Szólj hozzá