Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

ORBÁN: SZAVAZZON RÁM, KOLBÁSZBÓL LESZ A KERÍTÉS, ÉS LEHET, HOGY ÉN IS

A mai borongós tavaszi nap sem múlhat el orbáni kinyilatkoztatás nélkül, hiszen, „ha péntek, akkor Orbán a kormányrádióban”. Nincs meglepi, Soros, Brüsszel, menekültek és szabadságharc. Nem erőltették meg magukat a beszédírók.

Fotó Mohai Balázs MTI

Talán a legerősebb mai mondás, hogy

„Ha megtámadják Magyarországot, akkor a miniszterelnöknek oda kell mennie, ez a helyszín legutóbb az Európai Parlament. Ez politikai természetű volt, ezt követi majd az Európai Bizottsággal egy jogi természetű vita”

Nem állt a helyzetértékelés magas fokán a magyar miniszterelnök, hiszen úgy érzi:

„..mi nem a balhés és vitatkozó országok közé tartozunk. Németországnak több mint 50, Magyarországnak több mint 20 vitája van a testülettel.”

Orbán ebben az összehasonlításban elfelejti megemlíteni, hogy ameddig Németország az Európai Unió vezető gazdasági ereje, amely folyamatosan új és új gazdasági innovációkkal rukkol elő, amelyek néha bizony nem tettszenek minden államnak, addig Magyarország szó szerint is sereghajtó a klubban. Arról nem is beszélve, hogy az ellenünk elindított eljárások zöme nem operatív gazdasági ügy, hanem szinte valamennyi esetben sérül a demokrácia, és az Unió alapelvei is.

A következő kötelező kűrként a leszúrt „Sorosozós-Brüsszelezős” következett, amit a sok gyakorlásnak köszönhetően most is látványos könnyedséggel ugrott meg a tüllszoknyás  felcsúti versenyző:

„Európai Bizottság, Soros György és a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) támadás alá vették a magyar migránsszabályozást, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország bontsa le a kerítést, változtasson a jogi előírásokon, és engedje be az illegális migránsokat.”

Mondja mindezt arról a kerítésről amelynek legújabb elemét pénteken adják át, és amivel feljebb így dicsekedett:

“a 155 kilométeres kerítésrendszer  bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta.”

Szerkesztőségünkbe várjuk a megfejtéseket arra kérdésre, hogy volt-e ennél ostobább dicsekvés egy fallal kapcsolatban, hiszen mint jól tudjuk, a világtörténelem legismertebb fala a “nagy kínai ” sem tudott mindennek ellenállni.  Orbán Viktor már megint nem tudott parancsolni gigantomániájának, ami legalábbis az ő párhuzamos univerzumában szuper képességekkel ruházza fel, ha nem is a magyarokat, de a kormányát.

Visszatérve Soroshoz:

Orbán igyekezet egyszerű, jól érthető, demagóg magyarázatot adni Soros-fóbiájára, szerinte a magyar származású Soros kétszer is megtámadta a pénzügyi rendszert: 1994-ben például vételi ajánlatot tett OTP-re, de Horn Gyula akkori miniszterelnök megállította őt, és a devizahitelek idején is spekulált magyar pénzintézetek és a forint ellen. Majd megengedte magának azt a szóvirágot is, hogy az Unió mindig

“élesen szemben állt a kaszinókapitalizmussal”.

Ajjaj, hallja ezt, Vajna elvtárs!!

Igen, igen, igaza van a miniszterelnöknek, ki hallott már olyan mocsokságot, hogy egy befektető meg akar venni valamit?

A CEU-ról és a közép-Európai egyetemről csak annyi:

„Soros György magyarországi egyetemének ügyei átláthatatlanok, “jogi zűrzavar” van. A kormány viszont átlátható helyzetet szeretne teremteni.”

Orbán befejezésül mindenkit megnyugtatott, hogy itthon minden rendben – ha nem érzik így, akkor higgyék el neki, hiszen ő soha nem hazudik, amit biztos forrásból lehet tudni, hiszen ő maga állította. Adjunk neki még pár ciklust, és akkor a következő orbáni „ötéves terv” alatt biztosan beváltja Kádár János régi ígéretét, hiszen ezt mondta:

“a teljes foglalkoztatottságot meg fogjuk közelíteni”

A kerítés – amit annyira szeret – kolbászból lesz majd, de lehet, hogy ő maga is  mert

„A 2018-as büdzsét a munkából élő emberek költségvetése lesz…. a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelése, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértékének növelése, az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfájának 5 százalékra csökkentése ezt szolgálja”.

Valahogy változott a szlogen, amely így szólt nem régen:

“A munkából élő kisemberek pártján állunk”

úgy tűnik, a kicsik már túl kicsik, ki figyel rájuk, még a hazudozásban sincs helyük.

Szóval, ha mindezt nem így érzi, akkor

„a hiba az ön készülékében van”.

Szólj hozzá