Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbán újabb négy évet kér, hogy tovább gazdagodjon a famíliája?

A Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése Veszprémben ülésezett. A tanácskozáson részt vett, és felszólalt  Orbán Viktor miniszterelnök is. A kormányfő harcias felütéssel nyitott, ahogy egy vezénylő tábornoktól “elvárható”: “Nektek is személyesen részt kell vállalni és segítenetek kell abban, hogy a magyar emberek meg tudják védeni Magyarországot”

A mondandója nagy részében a migrációval foglalkozott.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ is foglalkozik a világméretű migráció kérdésével, ami jelzi: nem magyar, még csak nem is európai ügyről van szó. Hosszan beszélt arról, hogy a sokszínűség szerinte nem érték, hanem tulajdonság, és attól, hogy valami színes, sokszínű, még nem értékesebb annál, mint ami nem az:

“Nem akarunk sokszínűek lenni úgy, hogy összekevernek bennünket (…) másokkal”, “olyanok akarunk lenni, mint amilyenek 1100 éve itt, a Kárpát-medencében lettünk” .

A migrációt veszélyes, rossz dolognak nevezte, amelyben Magyarország nem akar részt venni. Ezt pedig ki is kell mondani – folytatta -, ellenkező esetben ugyanis a nemzetközi viták, a “diplomáciai ravaszságok” “el fognak bennünket téríteni”, és “elveszítjük a jövőnket is”:

“Végre van jövőnk, van mit megvédeni” – hangoztatta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar vidék fejlesztése a nagyvárosok fejlesztése nélkül nem lehetséges:

„ A vidéket csak virágzó megyei jogú városokkal lehet felemelni, ha ugyanis a városok gyengék, a falvak is azok.”

A kormányfő jelezte, hogy a Modern városok program után nagyjából kidolgozták a “középvárosok” fejlesztési programját is, majd a “fejlesztési vonatra” rá kell kapcsolni a “falvak szerelvényét” is. A Modern városok programot jellemezve azt mondta:

„A mi életünkben ilyen fejlesztés még nem volt.”

Azt kérte ugyanakkor az önkormányzati vezetőktől, csak olyan fejlesztést kérjenek, amelynek a fenntartásáról tudnak gondoskodni, hogy ne adósodjanak el. Az önkormányzati adósságkonszolidációról szólva a pénzügyi stabilitás megőrzését sürgette, mert:

„nem lesz többet Budán kutyavásár.”

Orbán újabb négy évet kér, hogy tovább gazdagodjon a famíliája?
Orbán újabb négy évet kér, hogy tovább gazdagodjon a famíliája?

Orbán Viktor egyúttal álhírnek, marhaságnak minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mai kormány változást tervezne az önkormányzati világban.

Kijelentette:

a rendszer alkotmányos fundamentumai szilárdak, nem látja okát, hogy ezekhez hozzányúljanak Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni, minden településnek lehet helyhatósága, még annak is, ahol csak négyen élnek.

Szólt arról is: szerinte már az ellenzék sem vitatja, hogy az ország fejlődik, de az elmúlt nyolc év eredménye – utalt az európai uniós forrásokra – a magyar embereknek köszönhető, nem másnak. Az EU-ból érkező pénzről szólva a miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a források egy tekintélyes része vissza is kerül, “sőt valójában keresnek rajtunk” azok, akik a pénzt adják, azzal együtt, hogy összességében Magyarország sem jár rosszul.

Az ország helyzetét elemezve közölte azt is: már “kezdünk jól kinézni”, de ha elnyerik a választók bizalmát, akkor a kormány 2018-2022 között elvégzi azt a munkát, amelynek eredményeképpen négy év múlva “Magyarország jól fog kinézni”.

A kormányfő sokadszorra megígérte a veszprémieknek, hogy megépül az aranyos-völgyi viadukt és az új uszoda.

Az „örökös miniszterelnök” beszédében mindenről beszélt, csak az ország sorskérdéseiről nem szólt egy büdös szót sem. Nem beszélt a tönkretett egészségügyről, a lebutított közoktatásról. Nem vett tudomást arról a közel négymillió emberről, akik a létminimum alatt tengődnek. Nyolc évvel ezelőtt Orbán azt ígérte, senkit sem hagynak az út szélén. Nem is hagytak, belerúgták a nyomorgókat az árokba, nem is veszi őket a Fidesz emberszámba.

Igen, igaza van a Várba kívánkozó Orbánnak vannak, akikre igaz, hogy „ kezdünk jól kinézni”. Ha szétnéz saját lábon álló családján, azt láthatja, hogy van mit a tejbe aprítaniuk. A Heti Világgazdaság legutóbbi számában az információmorzsák alapján a lap újságírója, Orbán családi aranyának összértékéről azt írta, hogy egyes számítások szerint 200-300 milliárd forint is lehet, és döntő részben bizalmasai nevén van. Ha az ország nem zavarja el április 8-án Orbánt, a klán vagyona akár a duplájára is nőhet: a családi birtoka lesz a fél ország, abban biztosak lehetünk!

...

Szólj hozzá