Zárójel

Orbán ultra nagyot bakizott a Kossuth Rádióban

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában március 15-i beszéde után ismét sorosozott, brüsszelezett, migránsozott, és ismét bakizott is egyet. Miután ünnepi beszédében a népvándorlás helyett népszavazást mondott, most két bangladi menekültet – akiknek a Görögországba való visszaküldésével Strasbourg szerint a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményét – afrikainak nevezett. – írja a nepszava.hu.

Az interjúban Orbán arról beszélt, hogy egy Magyarországon működő nemzetközi szervezet – ne kerteljünk, Sorosék – mondta, beperelte Magyarországot két Görögországba visszaküldött menekült miatt, az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) pedig egyetértett abban, hogy ezzel a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményét. Csakhogy Orbán a két bangladesi menekültet többször is afrikainak nevezte (Banglades Dél-Ázsiában található, Indiával és Mianmarral határos – a szerk.).

A kormányfő egyébként az indoklást kifogásolta Strasbourg döntésében, miszerint Görögországba visszaküldeni a menekülteket azért volt hiba, mert ott embertelen bánásmódban részesültek. A kormányfőnek ezzel az volt a problémája, hogy az Európai Unió egy EU-s országról jelentette ki, hogy ott “embertelen bánásmódban” részesülnek a menekültek, és azt az országot “meszelte el”, amelyik betartja a jogszabályokat. Szerinte “az egész egy abszurd képtelenség”, ami az embercsempészek, a brüsszeli bürokraták és a Magyarországon működő, külföldi pénzből finanszírozott szervezetek összjátéka – tért vissza rögtön a sorosozáshoz.

Orbán Viktor legutóbb március 15-i beszédében bakizott, amikor kijelentette: “Visszavertük az Európát ostromló népszavazást”. A miniszterelnök vélhetőleg az általa kedvelt “népvándorlás” kifejezésre gondolt, s e kiszólással véletlenül igazat is mondott, hiszen a magyar kormány csaknem tízmilliárd forintot áldozott arra, hogy a kvótaellenes népszavazás végül érvénytelen legyen.

A Népszava összefoglalója ITT olvasható!

Forrás: nepszava.hu

Fotó: YouTube

OLVASTAD MÁR?   Trump levegőnek nézi Orbánt

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER