Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbán Viktor Jézus képében

A devecseri piacon nincs olyan, amit ne lehetne megkapni. Tessék, még ezt is. Jézusként ábrázolták Orbán Viktort, de nem ez az egyetlen eset, amikor ilyen módon örökítették meg a miniszterelnököt.

Imalánc Orbán Viktorért
forrás: librarius, A képet Toth Anna Pancsa tette közzé az FB-n

Jézusként ábrázolt Orbán Viktor

A Librarius adta közre, hogy a devecseri piacon bukkant rá egy szemfüles olvasó a miniszterelnököt Jézus megtestesüléseként ábrázoló műalkotásra. Mondanám, hogy remélem, hogy csak vicc, vagy a technika műve, de döntsék el önök! Egy kicsit utánanéztünk, hogy léteznek-e még ilyen nagyszerű műalkotások, és meglepően sok példáját találtuk az effajta művészetnek.

drMáriás

Korábban drMáriás aliasz Máriás Béla is megfestette Orbán Viktort, ahogy sok más politikust is. „drMáriás képeinek formai megoldásai egyszerre idézik az amerikai pop-art és az orosz szoc-art stílusjegyeit, de a rokonság mindkét esetben egészen távoli. A művész minden olyan stíluselemet magától értetődő természetességgel használ, amely beszorítható abba a perspektívába, ami groteszkként jelenik meg. És ha már groteszk, akkor nézzék meg magát a művet!

Imalánc Orbán Viktorért
forrás: librarius Kép: dr. Máriás

Mi van Orbán Viktor feje mögött?

Az Index adta közre korábban, hogy Nagy Attila Károly találta ezt a műalkotást az ecseri bolhapiac egyik eldugott sarkában. (Bónusz: ha elmerül a részletekben, további érdekességeket is felfedezhet a fotón. Kattintson a képre és nagyban nézheti!)

Jézusként ábrázolják Orbán Viktort
forrás: index fotó: Nagy Attila Károly/Facebook

“Nyert a Fidesz, Orbán képeket kell festeni”

Arról, hogy miért pont Orbán Viktor képeket festett Nagy Kriszta Tyereskova is, korábban a Hír tv-nek adott interjúban beszélt.

Úgy kezdődött, hogy néztem a tévében a választásokat, és kétharmaddal nyert a Fidesz, akkor Orbán Viktor-képeket kell festeni.

Tyereskova többet között beszélt arról is, hogy

“Orbán Viktor olyan eszméletlenül karizmatikus politikus, amilyet az én életemben még nem ismertem. (…) Úgy érzem, Orbán Viktor leszállt a szárnyaival és megvédett, oltalmazott … és ez most egy szerelem.

A végeredményt pedig önök is láthatják.

Jézusként ábrázolják Orbán Viktort
Festőnk és kora, aranymetszésben Tyereskova, mögötte maga az esztétikum tárgya. (fotó: librarius)

Az Eu élén

A sort pedig a piroslapok.blog.hu által közreadott festménnyel zárjuk, melyet – ahogy írják – “a nyíracsádi, természetesen az önkormányzat által fenntartott Malom Galéria legújabb kiállításának exkluzív darabja volt. Az időszaki kiállításra egy értékrendben jól képzett festő, Dr. Dóbus György amatőr festőművész roppant színvonalas képei kerültek csupán be.

“A művész urat igencsak lehengerelhette Orbán Viktor EU-s szereplése… így önszorgalomból múzsájául népünk kedves vezérét választotta. A mű címe is beszédes: EU élén. “

Jézusként ábrázolják Orbán Viktort
forrás: pirislapok.blog.hu festmény: Dr. Dóbus György amatőr festőművész

Szólj hozzá