Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat

Hátborzongató képet festett a 2018-as választásokról a HVG-nek adott interjújában Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter.

Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat
Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat

Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat…

Békesi szerint a megsértett tömegek előbb vagy utóbb létrehoznak egy elsöprő erejű mozgalmat, amely megbuktatja az Orbán-rezsimet. Ami a rövidebb távot illeti, nem hisz abban, hogy az ellenzék összefogása eredményre vezet, mert kevés tekintélyes jelöltet tudnak kiállítani, „nincs 106 Mellár Tamása” az ellenzéknek.

Ráadásul ha működne is az ellenzéki összefogás, szerinte a Fidesz nem fogja annyiban hagyni. „Valamilyen kreált ürüggyel akár szükségállapotot is kihirdet, felfüggeszti a még létező szabadságjogokat, elhalasztja a választásokat” – hozza a frászt az olvasókra.

A közbevetésére, hogy a parlamentarizmus felfüggesztését talán a Fidesz híveinek is nehéz lenne megmagyarázni, Békesi azt mondta:

„Ne vicceljen, néhány robbantás után a hívei könyörögni fognak a szükségállapotért. Ez pedig egyszerűen kivitelezhető. Emlékezzünk vissza a kilencvenes évekre: a rejtélyes robbantások is azonnal megszűntek, miután a Fidesz hatalomra került. Ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, nincs kétségem, hogy elmegy a végsőkig. Ezt készíti elő az állandó háborús hangulat, a veszélyeztetettségtudat fenntartása.”

Forrás

...

Szólj hozzá