Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbánék listázzák az újságírókat

A 888.hu kormányközeli hírportál 12 magyar újságírót nevezett meg „Soros György propagandistájaként”. Ahogy követendő példaként kijelölt diktatúrákban megszokott, Magyarországon sem lehet másként.

Orbánék listázzák az újságírókat

A nyolcasok megdolgoznak a pénzünkért!

Az Orbán-kommunikáció egyelőre még anonim vezére úgy döntött, hogy a nyolcasokat veti be faltörő kosként – ezeknek általában soha nincs jó végük, mármint a kosságra ítéltetteknek  – a még megmaradt független újságírók lejáratására. Nemrég listázták a szerintük Soros-bérencnek titulált médiamunkásokat. Tették mindezt – ahogy mindig – bizonyíték nélkül.

Megjegyezzük, hogy azokról az újságírókról, – magukról – akiket a Fidesz pénzel a mi közforintjainkból nem közöltek listát.

A MÚOSZ közleményben reagált a diktatúrákban alkalmazott módszerre:

A MÚOSZ elítéli az újságírók listázását

A 888.hu kormányközeli hírportál 12 magyar újságírót nevezett meg „Soros György propagandistájaként”. A weblap bizonyítékok bemutatását nem tartotta szükségesnek – vagyis semmilyen módon nem igazolta, hogy a listán szereplő újságírók és Soros György között bármilyen kapcsolat lenne. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) felhívja az internetes lap munkatársainak és kiadójának figyelmét: a hatályos magyar jog szerint sem Soros Györggyel szimpatizálni, sem a pénzember közvetett tulajdonában álló médiaterméknél dolgozni nem számítana büntetendő vagy a tisztességes újságírói munkavégzést akadályozó tényezőnek. Ezzel szemben inszinuálni, a korábbi antidemokratikus korszakok listázási gyakorlatát idéző módszerekkel kollégákat megbélyegezni távol áll a demokratikus újságírás és tájékoztatás gyakorlatától.

 

A MÚOSZ állásfoglalása így folytatódik:

A fentiek kapcsán felhívjuk a 888.hu készítőinek figyelmét arra, hogy tagságunktól, és a magyar közéletből érkező jelzések alapján, számos olyan jogsértő cselekményt ismerünk, amelyek ténylegesen megnehezítik, hogy az újságírók ellássák az alkotmányban és a médiatörvényben rögzített feladataikat. A példa kedvéért, a teljesség igénye nélkül:

– Jelenleg is több mint 60 ember van törvényes jogalap nélkül kitiltva a parlamentből, többségük újságíró

– A kormány negatív diszkriminációval sújtja a nem kormánypárti kiadványoknál dolgozó újságírókat: írásbeli kérdéseikre nem válaszol, sajtótájékoztatóira rendszeresen nem hívja meg őket, ha mégis elmennek, akkor nem engedi őket kérdezni, megkereséseiket (szintén törvényes jogalap nélkül) közérdekű adatigénylésként kezeli, és a médiatörvényben előírt észszerű határidőn túl válaszol azokra

– A kormány átirányítja az állami hirdetéseket az olvasottabb, de nem kormánypárti kiadványoktól a kevésbé olvasott (sokszor nem is auditált), kormánypárti orgánumok felé

– A miniszterelnök évek óta nem áll szóba a nem kormánypárti sajtóval, kizárólag előre egyeztetett, a kormányzati sajtóiroda által megírt kérdésekre válaszol interjúnak nevezett, megkoreografált beszélgetésekben

Amennyiben a 888.hu valóban aggódik a magyar nyilvánosság alkotmányos és az ország érdekeit szolgáló működéséért, kérjük, hogy csatlakozzon a Magyar Újságírók Országos Szövetségének a fenti jogsértések megszüntetéséért indított küzdelméhez. Kérjük továbbá, hogy újságírók oktalan megbélyegzésével ne erodálják tovább a hazai média tekintélyét, ne használják törvénytelen célokra azt a médiafelületet, amelyhez mindannyiunk adóbefizetéseiből a kormány kegye folytán hozzájutottak.

A nyolcasok közpénzből kitartott alkalmazottai

orbánista szellemben úgy ítélték meg az újságírói szolidaritás fenti közleményét, hogy

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége kiállt Soros propagandistái mellett, egyúttal pedig elítélte a 888.hu újságíróit.

Kiverte a biztosítékot a MÚOSZ nevezetű kriptokommunista safe space berkein belül, hogy a 888.hu bemutatta azon médiamunkások egy részét, akik a szakmaiság leple alatt Soros György és egyéb megbízóik érdekeit képviselve járatják le napi szinten Magyarországot a nemzetközi sajtóban.

Szeptember van, hűl az idő, de a kormány az általa beígért forró őszt készíti elő. Ma az újságírókat listáztatja, holnap kit?

Cikkek a témában:

MÚOSZ – nyilatkozat Orbán médiaháborújáról

A MÚOSZ vizsgálatot követel Mészáros Lőrinc médiabirodalma ügyében

Szólj hozzá