Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Országos listájának húzócsapatáról döntött az LMP, a Fidesz szerint ez is csak egy amolyan “Soros-lista”

Bemutatta az LMP 2018-as országgyűlési választási listájának első harminc helyezettjét a párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap Kecskeméten. A Fidesz szerint az LMP-nél is alakul a “Soros-lista”.

...

Ron Werber "ingyér" dolgozik az LMP - nek?
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje (Kép: MTI /Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az LMP hozta először nyilvánosságra a listáját a pártok közül

Szél Bernadett társelnök a párt kétnapos kongresszusát záró sajtótájékoztatón elmondta: az LMP az első párt, amely listáját nyilvánosságra hozza. Az LMP kongresszusán elfogadott névsor szerint az országos lista első helyén Szél Bernadett áll, Őt követi sorrendben: Hadházy Ákos, Ungár Péter, Schmuck Erzsébet, Keresztes László Lóránt, Kanász-Nagy Máté, Demeter Márta, Lengyel Szilvia, Ferenczi István, a tizedik helyen pedig Ábrahám Júlia indul.

Szél Bernadett kiemelte: az országgyűlési képviselőjelöltek mindegyike indul egyéni körzetekben is. A pártnak mind a 106 körzetben van jelöltje, akiket országjárás során mutatnak majd be az elkövetkező időszakban. Hozzátette, hogy a lista első tíz helyén ötven-ötven százalékos a nemek aránya, a lista további részében pedig két azonos nemű után ellenkező nemű jelölt következik.
A társelnök részletesen bemutatta az LMP kongresszusán elfogadott névsor szerint az országos lista első tíz helyén álló jelölteket.

A TOP 10

Az első helyen álló miniszterelnök-jelöltet a lista második helyén Hadházy Ákos társelnök, frakcióvezető-helyettes követi. Szél Bernadett szerint Hadházy sokat tesz a demokráciáért, és azért hogy az országban működő “korrupciós gépezet” le tudjon állni. A harmadik Ungár Péter, a párt elnökségi tagja, az Európai Zöld Párt elnökségi tagja, aki a Magyarországon erősödő orosz befolyásra hívta fel a figyelmet a sajtóban – közölte Szél Bernadett. A negyedik Schmuck Erzsébet, frakcióvezető-helyettes, a párt gazdaságpolitikusa és egyik alapítója. Őt követi Keresztes László Lóránt, korábban elnökségi tag, pécsi önkormányzati képviselő, az Európai Unió Régiók Bizottságának tagja.

A lista hatodik helyén Kanász-Nagy Máté szerepel, az LMP “saját nevelésű” politikusa, a párt szóvivője. A hetedik Demeter Márta, aki honvédelmi és biztonságpolitikai ügyekben került az érdeklődés “homlokterébe”. Személye garancia a “korszakváltásra” az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint.
A sorrendben következő Lengyel Szilvia, az LMP egyik alapítója, korábbi országgyűlési képviselő, jelenleg az Ökopolisz Alapítvány társelnöke. A lista kilencedik helyén álló Ferenczi István szintén LMP-alapító, elnökségi tag, kispesti önkormányzati képviselő. Szél Bernadett a lista tizedik helyén levő Ábrahám Júliáról elmondta: elnökségi társa, a párt egészségügyi kabinetének vezetője.

Együttműködés az Új Kezdettel az új kezdetért

A párt miniszterelnök-jelöltje felidézte: az LMP kétnapos kecskeméti kongresszusának első napján, szombaton, az Új Kezdet nevű párttal történő együttműködésről állapodtak meg a kampányidőszakra. A megállapodás értelmében az Új Kezdet a lista 3., 10. és 12. helyét fogja birtokolni, ez azt jelenti, hogy közös frakcióban fogják folytatni a munkát.

Szél Bernadett kiemelte: a kormányváltás mellett korszakváltásra is készülnek.

Hadházy Ákos a sajtótájékoztatón elmondta: a teljes korszakváltáshoz az LMP listáján már szereplő, kellően hiteles, elszánt és felkészült politikusokra van szükség. Hadházy Ákos arra az újságírói kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a kormány feljelentést tesz ellene, azt mondta: kérni fogja a mentelmi jogának kiadását. Véleménye szerint egy ilyen pernél be lehet szerezni azokat a bizonyítékokat, amelyeket állítása szerint a kormány számukra eddig nem adott ki. Ungár Péter kérdésre elmondta: az LMP nem támogat felső határ nélküli betelepítési kvótát, ugyanakkor támogat bizonyos szintű szolidaritást a többi európai uniós országgal. Mint mondta: a migrációval nem kampányolni szeretnének, hanem olyan megoldást találni, hogy emberségesek legyenek, ugyanakkor garantálni tudják a biztonságot is.

A Fidesz durva beszólással reagált a listára

A Fidesz szerint a Szél Bernadett által vezetett LMP a “Soros-birodalom” érdekeinek egyik leghangosabb képviselője lett Magyarországon. Az ellenzéki párt a nemzeti konzultáció támadásával nyíltan szembe megy a magyar emberek akaratával is.

A nagyobbik kormánypárt így reagált le vasárnap, hogy Szél Bernadett, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje bemutatta pártjának 2018-as országgyűlési választási listájának első harminc helyezettjét a Kecskeméten. A Fidesz azt írta: az LMP Brüsszelben is megszavazott minden migránspárti jelentést és Szél Bernadett “sorra találkozik Soros megbízható szövetségeseivel”. A Fidesz szerint ez nem meglepő, mivel “ő maga is egy migránspárti szervezetnél dolgozott”.

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.

Szólj hozzá