Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Összedőlhet a nyugdíjrendszer

A visszatérők esetében egyéni számlára kerül az a vagyon, amelyet fél évig, két évig, tizenkét évig korábban befizettek. Nem csupán egyéni számlavezetés történik a visszatérők esetében, hanem örökölhető lesz a számla a házastárs részére – így ecsetelte a magánnyugdíjpénztárból az állami társadalombiztosításba való visszalépés előnyeit Matolcsy György akkori gazdasági miniszter.

Összedőlhet a nyugdíjrendszer

Két héttel később Orbán Viktor is üzent az akkor még magánnyugdíjpénztári tagoknak.

Az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami rendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, egyúttal a befizetések nyomon követését is lehetővé teszi – fogalmazott a miniszterelnök.

Egy héttel később egy általa is szignózott politikai nyilatkozatot is elfogadott a kormánypárti többség, amivel az Országgyűlés garantálta az egyéni számlavezetést az állami társadalombiztosítási rendszerben. 3000 milliárd forintot irányított át így a kormány a büdzsébe.

Ez a pénz részben bement a költségvetésbe, és elfolyt, részben pedig az államadósság csökkent, fele-fele arányban – mondta Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke.

Olvassa el a teljes cikket. Kattintson IDE

...

Szólj hozzá