Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ostobaság Putyint démonizálni – mondta Orbán Viktor

Vlagyimir Putyint “ördögnek kell nevezni ahhoz, hogy valaki jó európainak számítson”, pedig “ostobaság Putyint démonizálni” – mondta Orbán Viktor a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjúban –  írja szemlézésében az Euronews.

Orbán: ostobaság Putyint démonizálni
Orbán: ostobaság Putyint démonizálni

Tudomásul kell venni, hogy az orosz elnök “ismét erőssé és a világpolitika szereplőjévé tette országát”, de az EU nem érti meg, hogy Oroszországgal szemben “egyszerre kell erőt és együttműködési készséget mutatni”. Az európai Oroszország-politika “rossz, mert túl egyoldalú” – magyarázta a magyar miniszterelnök.

“Sokat köszönhetünk” Merkelnek

Németországhoz fűződő viszonyáról kiemelte, hogy mindig is tisztelettel viszonyult a mindenkori kancellárhoz, akkor is, ha szerinte “ezt jelenleg nem viszonozzák”.

Azonban Angela Merkelnek így is “valamennyien sokat köszönhetünk”, mert “megakadályozott törekvéseket, amelyek Európát gazdaságilag tönkretették volna”, ő kötelezte a “hanyag” EU-országokat “házi feladataik” elvégzésére – emelte ki Orbán.

Orbán arról is beszélt, hogy

szerinte Magyarországnak “finomabb érzéke van a migráció témájához, mint Németországnak”, mert egy “veszélyzónában” fekszik, így “ha embertömegek áramlanak be, nálunk megszólalnak a vészcsengők”.

A média helyzetéról szólva a magyar kormányfő azt állította, hogy semmi nem akadályozza a kormánnyal szemben kritikus újságírók munkáját, és legalább ugyanannyi média van a kormány ellen, mint mellette. Szerinte az gondhogy gyenge az ellenzék, és ez frusztrálja a baloldali újságírókat.

Fotó: MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Források: euronews/népszava

...

Szólj hozzá