Zárójel
Paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel
A kép forrása: Szakály Mariann

Paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel

Ez a paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel a lehető legminimálisabb szénhidrátot tartalmazza. Elképesztően olcsó és nagyon finom. Ráadásul gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes és maglisztmentes is.

Paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel
A kép forrása: Szakály Mariann

Nem tudod mi legyen ma az ebéd vagy a vacsora? Ehhez mit szólsz? Paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel. Gyorsan  el lehet készíteni, olcsó és laktató, ráadásul nagyon finom.

Mit tehetsz ha maradt ebédről bolognai szósz? Vagy elteszed a mélyhűtőbe későbbre, egy tésztás ételhez például, vagy akár felhasználhatod például egy remek pizzához is, feltétnek. Mivel a napokban főztem bolognai szószt, adva volt a mai pizzám. Megkentem a bolognai szósszal, kapott egy kis gombát még és igazából ennyi az elkészítés. Nagyon egyszerű.  Az összes régebbi pizzám drágább volt és nem is voltak ilyen finomak. Egy nagy pizza így csak 600 forint, minimális szénhidrátot tartalmaz csak és

  • garantáltan gluténmentes
  • tejmentes
  • élesztőmentes
  • maglisztmentes
  • és nagyon könnyű elkészíteni.
Paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel
A kép forrása: Szakály Mariann

Bátran készítsék el azok, akik paleoznak, gluténérzékenyek, tejallergiások vagy pedig az élesztőt nem bírják, nem használhatják. Az alábbi Szafi receptet használtam, követtem:

Paleo bolognai pizza extra gombás feltéttel

Ebből a mennyiségből 2 db 36 cm-es pizza jön ki, de a méretet bátran variálhatod. Készíthetsz akár egy nagyobbat, vagy több kisebbet is.

Hozzávalók:

  • 180 g Szafi Reform  szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék -> RÉGI NEVÉN: Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
  • 6 tojás
  • fél tk. szódabikarbóna
  • fél tk. só
  • fèl tk. fokhagyma por
  • fél tk. oregánó
  • fél tk. bazsalikom
  • 80 g kókusztejszín
  • 40 g olvasztott kókuszzsír
  • 210 ml víz

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk.
Ez idő alatt elő lehet készíteni a feltéteket.
Bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát és sütőpapírra tesszük. 200 fokon légkeverésen 10 percig sütjük, majd házi készítésű paradicsomszósszal lekenjük, rátesszük a további feltéteket. Vagy pedig felhasználjuk a korábbi ebédről megmaradt szószt, ahogy én is tettem, illetve raktam rá még gombát is. A tetejére kerülhet reszelt növényi sajt.
180 fokon 20 perc a fennmaradó sütési idő.

Nagyon, finom laktató, egyáltalán nem hizlal és olcsó.

Bátran készítsd el te is,

elronthatatlan recept!

 

Vendégszerző: Szakály Mariann

Szólj hozzá

Facebook

Csatlakozz a több, mint 32 ezres táborunkhoz!

Szavazzon Ön is

Önnek melyik politikus szimpatikusabb? Gyurcsány Ferenc, vagy Karácsony Gergely?

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.