Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Rossz film is lehet élmény, a Pappa pia nem ilyen

A láma nagyot tud köpni, de a Pappa Pia lámája nyilván csak a film után köphetett egyet…Ahogy létezik katasztrófaturizmus, úgy vonzza az ember kíváncsi lányát a rossz film is.

Rossz film is lehet élmény, a Pappa pia nem ilyen
Fotó: internet

Vajna Timi még nem simogatott lámát

A Pappa Pia annyi negatív kritikát kapott, hogy muszáj volt megnéznem, valóban az évtized vagy talán minden idők egyik legkatasztrofálisabb magyar filmjét sikerült összetákolni csekély egymilliárdból. Persze tudom ám, hogy csak a nézőszámot növelte jelenlétem a moziban, ám minden túlzás nélkül állíthatom, a kritikusokban egy hangyányi rosszindulat sem volt, amikor egy tizes skálán átlagban kettes osztályzatra értékelték ezt a …Igen, most kicsit megakadtam, mert fogalmam sincs, nevezhetem-e filmnek ezt a valamit. Természetesen valamiféle film ez a szedett-vedett gagyi is. Régen a faluszéli majálisokon lehetett kapni kicsit légypiszkos, összeragadt, összeszikkadt, ehetetlen törökmézet. Engem valamiért arra emlékeztet a Vajna művek eme haveri vállalkozása.

Ez is, az is, emészthetetlen. Megcsúfolása a magyar zenének, a színészeknek, a magyar filmművészetnek. Bugyuta schmittelős fércmű, és a szerencsétlen láma (amolyan kutyapótlèk lehet) láttán az első gondolatom az volt, Vajna Timi még nem simogatott lámát.

Ami szemét, az az is marad

Most már tudom, hogy nem mindig igaz, hogy a szemétből is kiragyog a drágakő. A zseniális Molnár Piroska vagy Zsurzs Kati a Pappa Piából nem fog kiragyogni. Lehetetlen is lenne.

A tanulság az, hogy van amikor az ostobaság, az agymosottság, képes elnyomni a legtehetségesebbeket is, mert akkora vehemenciával tolják a képünkbe.

Ez egy ilyen kor, s ennek tökéletes vetülete a Pappa Pia. Töményen hülyét csinál az idősekből, figurázza a melegeket, seggek vannak és seggfejek.

Bárgyú lámúr, viccnek is gyenge, gyatra poénok. Igazán most kéne abbahagyni a közpénzek elherdálását.

A magyar nézők sokkal jobb sorsra érdemesek, mintsem passzív elszenvedői legyenek ilyen gyalázatoknak.

Nálam 10-ből egyet ér a Csupó Gábor összerakta sok snitt. Ezzel az eggyel a láma, és a többi néző iránti szolidaritásomat fejezem ki.

(Vendégszerző: Kaczvinszky Barbara)

Várjuk azoknak az olvasóinknak a véleményét, akik látták a Pappa piát.

Tetszett, nem tetszett?

Eddig ezt írtuk a filmmel kapcsolatban

Szabó Kimmel Tamás: Kis Grófo zenéje egy értékelhetetlen szemét

Stohl András két végén égeti a gyertyát

Szólj hozzá