Zárójel
Rossz film is lehet élmény, a Pappa pia nem ilyen
Fotó: internet

Rossz film is lehet élmény, a Pappa pia nem ilyen

A láma nagyot tud köpni, de a Pappa Pia lámája nyilván csak a film után köphetett egyet…Ahogy létezik katasztrófaturizmus, úgy vonzza az ember kíváncsi lányát a rossz film is.

Rossz film is lehet élmény, a Pappa pia nem ilyen
Fotó: internet

Vajna Timi még nem simogatott lámát

A Pappa Pia annyi negatív kritikát kapott, hogy muszáj volt megnéznem, valóban az évtized vagy talán minden idők egyik legkatasztrofálisabb magyar filmjét sikerült összetákolni csekély egymilliárdból. Persze tudom ám, hogy csak a nézőszámot növelte jelenlétem a moziban, ám minden túlzás nélkül állíthatom, a kritikusokban egy hangyányi rosszindulat sem volt, amikor egy tizes skálán átlagban kettes osztályzatra értékelték ezt a …Igen, most kicsit megakadtam, mert fogalmam sincs, nevezhetem-e filmnek ezt a valamit. Természetesen valamiféle film ez a szedett-vedett gagyi is. Régen a faluszéli majálisokon lehetett kapni kicsit légypiszkos, összeragadt, összeszikkadt, ehetetlen törökmézet. Engem valamiért arra emlékeztet a Vajna művek eme haveri vállalkozása.

Ez is, az is, emészthetetlen. Megcsúfolása a magyar zenének, a színészeknek, a magyar filmművészetnek. Bugyuta schmittelős fércmű, és a szerencsétlen láma (amolyan kutyapótlèk lehet) láttán az első gondolatom az volt, Vajna Timi még nem simogatott lámát.

Ami szemét, az az is marad

Most már tudom, hogy nem mindig igaz, hogy a szemétből is kiragyog a drágakő. A zseniális Molnár Piroska vagy Zsurzs Kati a Pappa Piából nem fog kiragyogni. Lehetetlen is lenne.

A tanulság az, hogy van amikor az ostobaság, az agymosottság, képes elnyomni a legtehetségesebbeket is, mert akkora vehemenciával tolják a képünkbe.

OLVASTAD MÁR?   Mire jó az ellenség - akkor is, ha nincs

Ez egy ilyen kor, s ennek tökéletes vetülete a Pappa Pia. Töményen hülyét csinál az idősekből, figurázza a melegeket, seggek vannak és seggfejek.

Bárgyú lámúr, viccnek is gyenge, gyatra poénok. Igazán most kéne abbahagyni a közpénzek elherdálását.

A magyar nézők sokkal jobb sorsra érdemesek, mintsem passzív elszenvedői legyenek ilyen gyalázatoknak.

Nálam 10-ből egyet ér a Csupó Gábor összerakta sok snitt. Ezzel az eggyel a láma, és a többi néző iránti szolidaritásomat fejezem ki.

(Vendégszerző: Kaczvinszky Barbara)

Várjuk azoknak az olvasóinknak a véleményét, akik látták a Pappa piát.

Tetszett, nem tetszett?

Eddig ezt írtuk a filmmel kapcsolatban

Szabó Kimmel Tamás: Kis Grófo zenéje egy értékelhetetlen szemét

Stohl András két végén égeti a gyertyát
Szólj hozzá!

3 hozzászólás : "Rossz film is lehet élmény, a Pappa pia nem ilyen"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Zsolti
Vendég
Zsolti

Nekem nagyon tetszett a film. Lehet hogy újra megnézem. Tulajdonképpen én nagyon nagyon szeretem a zenés filmeket. És nemtudom hogy mért húzzák le annyira a kritikusok. Ja és a „gyenge poénokon” érdekes módon mindenki a moziban hangosan nevetett.

MÁSIK ZSOLTI
Vendég
MÁSIK ZSOLTI

Akkor csak nevessetek és tapsoljatok hangosan..!

LauraBeáta
Vendég
LauraBeáta
Alig vártam, hogy valahol leírhassam a véleményemet. Én alapvetően nagyon szeretem a magyar filmeket,főleg Herendi Gábor rendezéseit. A Kincsemet is meg tudnám nézni kismilliószor. DE a Pappa Pia szerintem borzalmas volt. Nem hiszem el, hogy a magyaroknak ez az igénye. Már bebizonyítottuk, hogy tudunk jó filmeket is csinálni erre jön ez. És egy csomóan oda vannak érte, hogy milyen jó és szórakoztató. Szerintem pedig az egész csak egy kabaré volt, és egy csomó embertípust otrombán kifiguráztak. A romantikus szállal főleg nem tudtam mit kezdeni, nekem nagyon erőltetett volt.. Az egész film nekem olyan volt, mint amilyen a címe is: kísértetiesen… Read more »
wpDiscuz

Facebook

Csatlakozz a több, mint 31 ezres táborunkhoz!