Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Pécs fellázad – Mészáros-bankók a levegőben

Az egykori a fiatalok szerint  legklasszabb magyar városként számon tartott város, Pécs mai fiataljai megelégelni látszanak, hogy csak a múltja szép, és emlékezetes városuknak, és ennek hangot sőt “képet” is adtak  a városi közgyűlés ülésén.  

Az önkormányzat üléstermének

karzatáról dühös pécsi fiatalok Mészáros Lőrinc és Páva Zsolt arcképével kidekorált pénzjegyeket szórtak a zárszámadás elfogadására készülő képviselőkre.

Nem sok híja volt, hogy botrányos jelenetek tanúi lehettek a testületi ülés résztvevői, mert a második napirendi pontnál néhány fiatal Mészáros Lőrinc és a polgármester Páva Zsolt arcképével ellátott bankókat szórt a képviselőkre, és egy hatalmas CSŐD feliratú molinót feszített ki a karzaton. A polgármester ezek után kizavarta a fiatalokat teremből.

Azért tiltakoztak, mert   a város állapota sokak szerint katasztrofális, csődközeli állapotban van. A Szabad  Pécs tudósítása szerint nagyjából 3,5 milliárdos az önkormányzat deficitje, ami miatt állami segítségre lesz szüksége a városnak, és felvetődött, hogy a mentőövért cserébe átadná az államnak a Pécs-pogányi légikikötőt.

Közzétette: Ferenc Nimmerfroh – 2017. május 30.

Az elégedetlenkedők

a portálnak elmondták, hogy erősen kétséges a költségvetés helyzete, és hiába sikerült trükkökkel betömködni a lukakat, a városvezetés látványosan alkalmatlan a megoldásra váró feladatra.

Páva az ülésen arról beszélt, hogy takarékoskodni valóban kell, de megszorítani nem, nem cáfolta viszont, hogy a reptér átadása jelenthet garanciát “a negatív pénzügyi folyamat” lezárására. A Fidesz-frakciót vezető Kővári János szorosabb kormányzati együttműködést és fenntarthatóság vizsgálatokat kezdeményezett a városi projektek esetében.

Az MSZP-s Gulyás Emil arról beszélt, hogy menekül a munkaerő Pécsről, és csak olyan beruházások valósulnak meg, amik viszik a pénzt, mint a misinai jégpálya, a hadipark vagy a fürdő. A zárszámadást a képviselők végül elfogadták.

(forrás: szabadpecs.hu)

Szólj hozzá