Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Péntektől sűrűbben járnak a BKV járatai – kezdődik az iskolaév

Szeptember elsejétől, péntektől újra “nehéz az iskolatáska”, kezdődik a tanév. A BKV járatai a megszokott iskolaszezon alatti sűrűbb menetrend szerint közlekednek.

Megégett egy nő a BKV-buszon

Sűrít a BKV

A közlekedési társaság szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tanítási időszakban érvényes menetrend általában a nyárinál sűrűbb indulásokat jelent, főképpen a reggeli és a délutáni csúcsidőben.

Az autóbuszvonalakon több mint száz, a trolibusz hálózaton tíz járművel több közlekedik, mint a nyáron, villamosból több mint negyvennel, a metróból pedig néggyel többet adnak forgalomba.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a tanév kezdetekor rendszeresen megnő a bérletvásárlók száma, ezért a BKK azt javasolja, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg bérletét és lehetőleg a kevésbé frekventált helyszíneken üzemelő automatákból.

A budapesti tömegközlekedési járatok a 2016/2017-es tanévre érvényes okmányokkal legkésőbb a 2017. október 31-ei kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehetők igénybe.

Utána csak a 2017/2018-as tanév első félévére érvényes diákigazolvánnyal vagy közoktatási, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet.

A tanköteles korúak diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.

Szólj hozzá