Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Pert nyert az Altus Zrt. Lázárral szemben

Dobrev Klára és Gréczy Zsolt – sajtótájékoztatója: “Az Altus Zrt. jogerősen pert nyert Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterrel szemben”

Jogerőre emelkedett, az elmarasztaló ítélet, miszerint Lázár János minden-miniszter hazudott, amikor a Dobrev Klára vezetése alatt álló Altus Zrt.-ről igaztalan állításokat tartalmazó levelet írt, és ennek értelmében nyilatkozott az Európai Bíróság, és a főbiztosok előtt.

„Ha valaki nem emlékezne, az történt, hogy az Altus Zrt. három éve egy nemzetközi, többfordulós pályázaton egy nagy nemzetközi konzorcium vezetőjeként megbízást nyert EU-t érintő elemzésekre-kutatásokra”

mondta Dobrev Klára a sajtótájékoztatóján.

Abban az időben az ex miniszterelnök, Dobrev Klára férje volt az Altusz Zrt. tulajdonosa, Klára asszony a vezérigazgatói posztot látta el, mára már mindkét tisztség Dobrevé.

A tájékoztatón így folytatta a cég tulajdonosa:

„Orbán Viktor kormányfőt ez annyira zavarta, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy ezt ellehetetlenítse, rávegye Brüsszelt arra, hogy az Altus elessen a munkától. Ezért is kérhette Orbán arra Lázárt, hogy írjon levelet az Európai Bizottságnak, illetve az illetékes főbiztosnak”.

Majd így folytatta:

„Lázár egyik levele úgy is kezdődik, hogy azt Orbán Viktor megbízásából írja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A levélben szerepel egy olyan mondat is, hogy az Altus Zrt. összefüggésbe hozható az olajmaffiával. A bíróság a mostani jogerős ítéletében ezzel kapcsolatban mondta ki, hogy Lázár hazudott. A bíróság bocsánatkérésre is kötelezi Lázárt, és eltiltotta a további hazudozástól.”

Az ítélet indoklásából kiemelte:

„Lázár a Miniszterelnökség jobb tudomása ellenére írta a most kifogásolt mondatot – magyarán: tudnia kellett, hogy nem ír igazat.”

Szólj hozzá