Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Publicus: A többség kormányváltást szeretne

A Publicus Intézet friss közvéleménye-kutatása alapján a Fidesz támogatottsága 26 százalékos a teljes népesség körében, tehát saját méréseik szerint egy hónap alatt nem változott – írja a Magyar Nemzet.

Publicus: A többség kormányváltást szeretne
Publicus: A többség kormányváltást szeretne

Továbbra is Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Orbán Viktor a három legnépszerűbb vizsgált politikus.

Az LMP szavazóinak száma nem változott, a párt továbbra is 5 százalékon áll, míg a DK támogatottsága egy százalékpontot csökkent, és így 3 százalék. Ebben a hónapban az Együtt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elérte az 1 százalékos támogatottságot, ez azonban az MLP-nek és feltűnése óta először a Momentumnak nem sikerült. A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 41 százalékon áll. A Publicus mérése alapján a megkérdezettek többsége (54 százalék) kormányváltást szeretne, 33 százalék pedig elégedett a mostani kormánnyal.

A cég az egyes politikusok népszerűségét is vizsgálja.

  • Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége a múlt hónaphoz képest egy pontot növekedett, és 43 ponton áll, ezzel kilépett abból 39–42 pontos sávból, amelyben április óta mozgott.
  • Molnár Gyula (MSZP) népszerűsége egypontos növekedéssel 31 pontos. Az MSZP- és a DK-szavazók körében a leginkább (84 és 60 pont), a Jobbik-szavazók körében a legkevésbé (17) népszerű.
  • Kunhalmi Ágnes (MSZP) népszerűsége egy pontot növekedeve 39 pontos. Ezzel az MSZP legnépszerűbb politikusa, a kormányváltást akarók körében 57, az MSZP- és a DK-szavazók körében 86 és 93 pontos a népszerűsége.
  • Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a múlt hónap változatlansága után két pontot növekedett, és 32 pontos, ám júniusban mért csúcsához képest továbbra is alacsony. A Jobbik-szavazók körében 83, a Fidesz-szavazók körében 16 pontos a népszerűsége.
  • Szél Bernadett (LMP) népszerűsége a múlt hónapban mért adathoz képest nem változott, így 44 pontos. Az LMP-szavazók körében a leginkább (92 pont), míg a Fidesz-szavazók körében a legkevésbé (24 pont) népszerű.
  • Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége az előző hónapokhoz képest egy pontot növekedett, és 20 pontos. Az MSZP-szavazók körében átlagos (45 pont) a megítélése, míg a Fidesz szavazói körében kimondottan elutasított (4 pont).
  • Juhász Péter (Együtt) népszerűsége a múlt hónaphoz képest egy pontot csökkent, így 26 pontos.
  • Karácsony Gergely (PM) népszerűsége nem változott, 46 pontos. A kormányváltást akarók körében 59 pontos a népszerűsége, azonban a Fidesz-szavazók körében csupán 26 pontos.
  • Fekete-Győr András (Momentum) népszerűsége egy pontot csökkenve 22 pontos.
  • Ungár Péter (LMP) ismertsége 30 százalékos, a népszerűsége 30 pontos.

...

Szólj hozzá