Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Így pusztít Angliában a szintetikus marihuána, a Spice

A Spice nevű szintetikus marihuána ezrével szedi áldozatait. Ennek már Londonban is mutatkoznak jelei, hiszen függők lepik el a forgalmas utcákat. Felkavaró történet és képek következnek!

Pusztít a szintetikus marihuána, a Spice
Így kapható a Spice, 5 fontért. (Kép: WM Commons)

Félelmetesen gyorsan terjed a szintetikus marihuána

Spice függőségtől elbénított emberek lepik el Lincoln utcáit. Ez a város az, amelyet legutóbb utolértek az olcsó szintetikus szer elterjedésének következményei. Sokan saját hányásukban, plázákban, köztereken fekszenek bedrogozva.

Sok lincolni kisbolt tulajdonosa a Daily Mail-nek elmondta, mennyire elfajult mára a probléma, hiszen többen közülük naponta látnak zombiszerűen mozgó, káromkodó, leépült embereket üzleteik előtt.

Debra Swain, a Riverside Cafe tulajdonosa például így tapasztalta meg a sajnos egyre gyakoribb jelenséget:

,,Reggelente 5 körül érek ide, amikor még sötét van. Egyedül vagyok, és főleg nő létemre sokszor kifejezetten félek. Többször emiatt magamra is zártam már a bolt ajtaját.”

Ilyen és ehhez hasonló szomorú képekkel találkozhat mostanában az, aki Lincolnba látogat.

A pusztítás közelebbről

Az ideiglenes bénultság körülbelül fél óráig tart. (Kép: BPM Media)

A szintetikus marihuána hatása: az ideiglenes, de teljes bénultság mintegy harminc percig tart, miután a használó többé-kevésbé visszanyeri öntudatát. Ezt követően megindul egy pszichotikus szakasz, ami az agykárosodás jeleként manifesztálódik, de közrejátszanak benne az elvonási tünetek is.

A londoni Charing Cross vonat pályaudvaron is több ilyen, szer hatása alatt lévő emberrel lehet találkozni. Sokan közülük elindulnak, majd nem sokkal később ledermedve állnak meg, valószínűsíthetően hallucinációik, tévképzeteik miatt.

A drogot legtöbbször cigarettába tekerve fogyasztják, hasonlóan a közönséges marihuánához.

A hajléktalan Leanne egy ilyen, Spice-os oldatba mártott cigaretta elszívása után szokott rá a szerre.

,,Azonnal kiütött, nem is emlékszem szinte semmire. De pont ezért szívom még mindig… segít felejteni. Most már nem tudok leszokni. Nem is vagyok észnél, ha nem vagyok beállva, annyira rászoktam. Remegek, izzadok, hányinger kerülget, de ahogy beleszívok, mindez elmúlik.”

– mondta Leanne a Mailnek.

A szakértőket is sokkolta

Itt már a cipő nem számít. (Kép: Joel Goodman/ Daily Mail)

Sok szakértő szerint ezt a szert tudatosan a hajléktalanok, függők, mentális betegségekkel küzdők köreiben terjesztik, hiszen ők kevésbé riadnak meg a potenciális negatív hatásoktól. Több mint száz féle különböző, de hasonlóan kiszámíthatatlan hatással rendelkező drogot árulnak Spice néven.

Dr. Janos Baombe, egy sürgősségi ellátásokkal foglalkozó manchesteri tanácsadó orvos elmondása szerint hetente több mint 5 embert kezel, akik már a drog totális rabjává váltak.

,,Soha az életben nem láttam még ilyen borzasztóan erős és veszélyes drogot. Pár nap és azonnal kialakul egy tolerancia. Innentől kezdve mindig egyre több és több kell.”

A Spice nevű drog félelmetes gyorsasággal és megállíthatatlanul szedi az áldozatait…

FIGYELEM! A VIDEÓT CSAK ERŐS IDEGZETŰEK NÉZZÉK MEG!

https://www.youtube.com/watch?v=TCd2yhrVBDc

Szólj hozzá