Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Rally a múltból

Király Gábor sokszoros díjnyertes pécsi rally-versenyző úgy döntött, feltámasztja tetszhalott állapotából a Pécs-Eszék Rallyt, a 70 -es 80-as évek egyik kedvenc dél-dunántúli autós túra versenyét. Nagy dolog volt akkor a határokon átszáguldó túra, nem is beszélve az eszéki üzletek a magyar szemnek oly kedves kínálatáról.

Pécs–Eszék Rally

Csaknem ötven év telt el azóta, hogy 1970-ben fellendült az első startzászló. Abban az időben a két város – Pécs és Eszék – autós szervezetei felváltva szervezték a versenyt. Ennek megfelelően egyik évben Pécsről indult Eszékre, a másik évben Eszékről Pécsre. Csak úgy zúgtak a Zastavák, Zsigulik és más egyéb járgányok a baranyai hegyek és dombok között.

Most a mai kor szelleméhez, kívánalmaihoz igazítottuk a versenyt, egy szó mint száz, modernizáltuk, leporoltuk.

– mondta a Zárójel kérdésére Király Gábor főszervező, majd így folytatta:

Barátaimmal azon gondolkodtunk, hogy miként tudnánk Baranya kicsit langyos, kicsit álmos turizmusát a magunk sportján keresztül is felrázni, így eset a választásunk erre a régi versenyre. A Pécs- Eszék Rally az idei éveben szeptember 23-án összesen egy napos lesz, de a jövő évtől már két naposra tervezzük és akkor az útvonal és a programok is még színesebbek lehetnek.

„Felbőgnek a motorok”

Az idei évben a verseny a Pécs Pláza elől rajtol el szeptember 23-án reggel 8 órakor és a résztvevőknek egy egészen addig titkos útvonalon kell eljutniuk a célba. Az útvonalat – ez az egyik újítása a versenynek – nem térképen, hanem úgynevezett rally- itineren kapják meg a versenyzők, amik irányokat és métereket jelölnek.

Kilenc ellenőrző pontot kell érinteni, amelyeken különböző vicces és  komoly feladatok várják a csapatokat, illetve kisebb nagyobb ajándékok, vendéglátás, stb. A kilencedik ellenőrző pont maga a célállomás. Ahogy fentiekből kiderül, a versenyzők a részvételi díjuk egy részét vissza is kapják ellátás és különböző ajándékok formájában. Szeretnénk ha nagyon jó hangulatú vidám nap emlékével térne haza mindenki.

-fejezte be a szervező.

Az újjá fazonírozott Pécs-Eszék Rally sokkal inkább családi program, mint autóverseny. Az idei rally még csak az Ormánság egy szeletét járja végig magyar Baranyától horvát Baranyáig, de már ezen az útvonalon is feltár a résztvevők előtt olyan turisztikai látványosságokat, amelyeknek eddig még a létezéséről sem tudtak.

Figyelem!

 A Zárójel a Pécs-Eszék Rally napján helyszíni videókkal tarkított                        folyamatosan frissülő cikkben számol be az eseményről.  

Tartson a Pécs–Eszék Rallyval és a Zárójellel.  

Kapcsolódó cikk

Teljes a káosz a Forma 1 körül

Szólj hozzá